Opvoeding

nijntje boekjesTijdens mijn studie pedagogiek heb ik mij gespecialiseerd in de opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind (kinderen tussen 0 en 6 jaar). Binnen dit vakgebied heb ik aandacht besteed aan de ervaringen van jonge kinderen in ziekenhuizen, leerproblemen bij kleuters, en kindergebaren.

Het vakgebied baby- en kindergebaren is in de afgelopen vijf jaar over komen waaien vanuit Amerika. Wetenschappers hebben ontdekt dat het mogelijk is om baby’s vanaf vijf maanden gebaren aan te leren, waarmee zij kunnen aangeven dat ze dorst hebben, of waar ze naar zoeken. Dit vergemakkelijkt niet alleen de communicatie, het verstevigt tevens de band tussen ouder en kind.

Kindergebaren worden eveneens toegepast in de communicatie met moeilijk sprekende, of zich moeilijk uitende kinderen, of kinderen met een verstandelijke beperking. Op het moment dat woordelijke communicatie niet (meer) lukt, zijn gebaren vaak nog wel mogelijk. U zult zien dat er een hele stap kan worden gemaakt in het communicatieproces.

Wilt u weten hoe baby- of kindergebaren de ontwikkeling van uw kind zouden kunnen stimuleren? Ontvangt u graag meer informatie? Stuur een mailtje naar jantine@geloofinontwikkeling.nl, dan kunnen we een afspraak maken, of ik stuur u een uitgebreider informatiepakket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *