Geloof

10267766_1393755907575563_72437072409163952_nDe afgelopen jaren heb ik veelvuldig opgetreden als jongere lekenpreker binnen de doopsgezinde gemeenschap. Hierbij ligt mijn focus op het aanbieden van praktische voorbeelden voor een christelijk leven in de huidige tijd,gebaseerd op de oude teksten. Tevens probeer ik mijn diensten zo in te delen dat zij zowel voor de oudere als jongere generaties interessant en aansprekend zijn. Zo voeg ik altijd een (christelijk) poplied toe aan het thema van mijn overdenking, en gebruik ik regelmatig verhalen met een moraal om de boodschap te verhelderen.

Naast de gewone erediensten verzorg ik tevens af en toe speciale diensten, gebaseerd op een bijbelverhaal of thema. Een voorbeeld hiervan is het houden van een geboortedankdienst in het kader van het verhaal van Ruth en Boaz. Het doel van zulke diensten is om de welbekende stof in een ander jasje te gieten, waardoor het mensen opnieuw of op een andere wijze kan inspireren.

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat geloof in ontwikkeling blijft. Hoewel tradities een grote waarde hebben, en zeker niet vergeten moeten worden, kunnen nieuwe elementen een belangrijke toevoeging vormen. Hiermee trekt u bijvoorbeeld een ander publiek, of crëert u meer verbondenheid binnen de huidige gemeente.

Heeft u te maken met een kerk waarin steeds minder jongeren komen? Wilt u wel eens een alternatieve dienst organiseren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor geloof in ontwikkeling? Ik ga graag eens met u om tafel om te kijken naar de diverse opties. Mail naar jantine@geloofinontwikkeling.nl voor het maken van een afspraak. Neem ook eens een kijkje op www.jantineoverdenkt.nl. Hierop staan verschillende overdenkingen en vindt u onder andere ook preektips voor het houden van diensten voor jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *