Tip: Druppels

Geplaatst door

Eens in de zoveel tijd geef ik hier tips en tricks voor de geloofsopvoeding thuis. Zo kon je in vorige artikelen lezen over het magazine Momentsover het boekje Geloven met Plezieren over de kinderbijbel app Vandaag heb ik weer een tip voor jullie, namelijk: de app Druppels. 

Druppels is een vrij nieuwe app, gemaakt door twee ervaren opvoeders, die zeer betrokken zijn bij hun eigen kerk. Voor elke dag hebben zij een tip, inspirerende quote, idee voor gebed, of momentje van bewustwording gecreëerd.

Het leuke aan de app is dat je elke dag een herinnering krijgt voor de geloofsopvoeding, ook al doe je niet direct iets met de tip die je krijgt, of de ideeën die je worden aangereikt. Je bent je weer even bewust van wat je als ouder en opvoeder kunt betekenen voor je kinderen. Daarnaast kun je altijd nog weer terug scrollen naar de tips en quotes van de dagen ervoor, of ze delen via sociale media.

Het nadeel aan de app vind ik, is dat de teksten soms wat ‘zweverig’ zijn. Zelf ben ik ontzettend praktisch ingesteld, dus met sommige quotes zou ik niet zo goed verder komen. Dit is natuurlijk verder niet erg, je kunt nooit elke dag een quote plaatsen die iedereen zal aanspreken.

Vind je het leuk om dagelijks bemoedigd of gemotiveerd te worden in de geloofsopvoeding? Download dan zeker deze (gratis) app, en laat me weten wat je ervan vindt!
Ps. Heb je geen smartphone of vind je het fijner om de berichtjes per mail te krijgen? Dat is ook mogelijk. Klik dan even op deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *