Vereniging voor Theologie

Geplaatst door

KORT NIEUWS//
In onze huidige seculiere maatschappij is theologie steeds minder vanzelfsprekend geworden. Daarnaast zijn er steeds meer versplinteringen binnen het geloof, waarbij mensen vaak in hun eigen hoekje blijven. Het open (theologische) gesprek over geloof verdwijnt daarmee steeds meer naar de achtergrond. Om dit tegen te gaan komt er een nieuw platform in Nederland en Vlaanderen: de Vereniging voor Theologie.

Het doel van deze vereniging is om academici, docenten godsdienst en levensbeschouwing, theologen, predikanten en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek te brengen, over de confessionele scheidslijnen heen. Met behulp van het platform kunnen kennis en vreugde, maar ook zorgen en problemen met elkaar gedeeld worden. Zo kan men elkaar inspireren, ondersteunen of motiveren. Daarnaast kan op deze manier in kaart worden gebracht waar en hoe theologische ontwikkelingen plaatsvinden.

Om deze doelstellingen te realiseren wordt er door de VVTh jaarlijks een congres georganiseerd, zijn er panels waarin men eigen werk kan presenteren, en zijn er speciale sessie met teksten van belangrijke theologen. Natuurlijk is er ook veel plek voor onderling gesprek en ontmoeting.

Op 12 juni a.s. is de lancering van het platform.
Ga via deze link naar de website van de Vereniging voor Theologie voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *