Happy days – 2 weken Kenia!

Geplaatst door

De afgelopen twee weken zat ik in Kenia voor vrijwilligerswerk. Wat ik hier precies deed, dat kun je in dit artikel lezen. Tijdens de weken in Kenia heb ik elke dag verschillende foto’s gemaakt, veel te veel natuurlijk voor 1 happy day overzicht. Maar goed, speciaal voor jullie heb ik de leukste foto van iedere dag uitgezocht. De eerste twee dagen waren nog in Nederland, daarna komt het Keniaanse overzicht!

Dag 134: Op zondag was ik nog in Nederland. Het was een dagje van koffers inpakken, naar de kerk, en lekker de dag doorbrengen met le husband. Ik had super veel zin in pannenkoeken, en omdat we te lui waren die zelf te gaan bakken zijn we naar het pannenkoekrestaurant gegaan. Heerlijk gegeten daar!

Dag 135: Let the adventure begin! Ik ben echt doodzenuwachtig op de dagen dat ik ga reizen, en mijn vlucht was pas om 21u ’s avonds. Dus, ik heb de hele dag op de bank gehangen, de laatste mailtjes verstuurd en slechte tv gekeken. ’s avonds begint het avontuur dan echt!

Dag 136: Gearriveerd :). Het was een relatief goede vlucht, want ik zat bij de nooduitgang. Aan de andere kant: op een nachtvlucht slaap je toch altijd vrij weinig. Anyway, ik ben in Kenia en het is hier nat maar prachtig. Weer heel anders dan andere plekken op deze wereld. Overigens: de rijstijl in Kenia is niet om over naar huis te schrijven haha.  Op de foto zie je het huisje waar wij de komende 2 weken in logeren met vier dames.

Dag 137: Met mijn YABs matties! Het is zo tof om elkaar weer te zien nadat we meer dan een jaar alleen maar via Skype gepraat hebben. Nu konden we eindelijk weer bijkletsen (naast vergaderen), en met elkaar het terrein verkennen. We verblijven deze twee weken in Brackenhurst, een relatief luxe conferentiecentrum met een eigen moestuin en heel veel wandelpaden en natuur. Heel tof.

Dag 138: Vergaderen vergaderen. Hoewel we deze weken heel veel toffe dingen beleven, is de hoofdmoot natuurlijk om te vergaderen en dingen te plannen voor volgend jaar. Dus zijn we druk aan de slag met onze YABs fellowship week, plannen we nieuwe facebook posts in en hebben we het al over ons grote evenement over 3 jaar: de Global Youth Summit in Indonesië.

Dag 139: Tijd om een weekendje meer van het land te zien en kennis te maken met de doopsgezinden in Kenia. We reizen met kleine busjes naar het westen van het land, naar Kisumu. Het is een avontuurlijke tocht, want al na 2 uur heeft ons busje drie (!) geklapte banden. Geluk bij een ongeluk is dat we tijdens het wachten gewoon in het wild zebra’s zien. Wat natuurlijk fantastisch is! We stoppen daarnaast nog bij Masai land, de Rift Valley (foto). ’s Avonds om 10u zijn we dan eindelijk op de plek van bestemming. Het is er arm, en smerig, maar er zijn bedden, dus ik ben allang blij.

Dag 140: Deze zaterdag is er een groot evenement in Kisumu, waar doopsgezinden vanuit de hele regio op afkomen. Er zijn koren, dansgroepen en mensen die lezingen houden. Ik vind het ’s ochtends fantastisch, maar ’s middags breekt de warmte en het gebrek aan slaap me toch een beetje op en ga ik naar buiten voor wat koelte in de schaduw. Daar zit ook een mama met een schattig kindje van 8 maanden. Ik krijg het kind op schoot en ben weer helemaal zen haha. Aan het einde van de middag gaan we ook nog even langs bij het victoria meer, waar ik de ontzettende toerist uithang ;).

Dag 141: Nog een dag in Kisumu, maar deze keer meer op het platteland. Elk busje met deelnemers gaat naar een andere kerk in de regio. Wij zitten ergens midden in de heuvels, waar na zo’n 2 uur rijden – met het laatste stukje over super smalle weggetjes – een kerkje verschijnt. Het lijkt heel klein en met maar weinig kerkgangers, maar gedurende de ochtend verschijnen er steeds meer mensen. Uiteindelijk zit er zo’n 100 man! Na de kerkdienst tover ik mijn meegebrachte bellenblaas tevoorschijn. De kinderen moeten even kijken hoe het werkt, maar dan zijn ze super enthousiast – en ik ook.

Dag 142: We zijn weer terug in Limuru (vlakbij Nairobi). Deze dag begint er weer een nieuwe reeks van vergadering, met zo’n 200 man. Omdat dit niet in een normale vergaderzaal past, zitten we in een soort van circustent. Het is er wat muffig door het natte gras, maar het dak van de tent is ontzettend tof!

Dag 143: Theetijd! Wat een heerlijk weer is het hier. Ik was heel bang dat het te warm en te regenachtig zou zijn, maar met de regen valt het de meeste dagen wel mee. Hier zie je hoe we met zijn allen gezellig theedrinken in de ochtend. Tijdens de thee is er ruimte voor veel gesprek en de mogelijkheid om kennis te maken met onbekenden. De thee is dan ook een favoriet moment van velen haha.

Dag 144:  Vertelde ik hiervoor nog dat het de meeste dagen mooi weer is, op deze woensdag is het weer helemaal niet prettig. Het leuke is dat ze dan bij het conferentiecentrum de open haarden aansteken. Ze hebben er (natuurlijk) geen centrale verwarming, dus open haarden zijn de enige vorm van verwarming. Het ziet er heel erg tof uit voor mij, alleen nog een dierenkleedje ervoor en het roept echt beelden op van ‘vroeger tijden’. Heerlijkheid.

Dag 145: Devotion met de YABs. Zoals te verwachten valt, is er bij een vergaderweek van een kerk ook veel ruimte voor samenzang en gebed. Elke ochtend en avond is er een ‘devotion’, voorbereid door één van de groepen die vergadert. Op donderdagochtend was het de beurt aan de jongeren. We spraken over diversiteit, controversiële onderwerpen en hoe we eenheid moeten proberen te bewaren. Aan het eind zongen we hand in hand het lied ‘we are one in the spirit’. Erg indrukwekkend – al zeg ik het zelf ;).

Foto 146: Safari tijd! De vergaderingen zijn afgelopen, en iedereen gaat op deze dag weer naar huis. Waar een groot deel vroeg in de middag vertrekt, zijn er ook verschillende mensen die pas ’s avonds laat vliegen (waaronder ik). Met deze groep gaan we op safari! We zien nijlpaarden, struisvogels, giraffes, impala’s, buffels, neushoorns, gieren, zebra’s én een leeuw! Daarnaast gaan we langs bij een olifantjes weeshuis, waar 29 kleine olifantjes gevoerd en geaaid konden worden. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik de kans kreeg om dit nog te doen. Het maakt m’n Kenia reis helemaal af.

Hoe waren jullie weken? Lekker van de zon genoten? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *