Inspirerende quotes – 4

Geplaatst door

Het is weer tijd voor een rijtje inspirerende quotes. Deze keer, hoe kan het ook anders, 4 quotes over reizen en nieuwe avonturen.

The world is a book, and those who don’t travel, only read one page

Deze eerste quote komt van St. Augustinus. Het is dus een oude tekst, maar desalniettemin is hij ook vandaag nog steeds toepasbaar. Wanneer je enkel naar je eigen kleine omgeving kijkt, dan is deze relatief beperkt, heb je maar een eenzijdige visie op de wereld. Door te reizen verbreed je deze aanzienlijk. Aan de andere kant, door alle media waarover we tegenwoordig kunnen beschikken is de wereld ook vanaf onze bank al een heel stuk groter geworden.

Take vacations, go as many places as you can. You can always make money. You can’t always make memories.

Dit vind ik persoonlijk een heel goed punt. Heel vaak hebben mensen het gevoel dat geld verdienen het belangrijkste of noodzakelijkste is in deze wereld. Natuurlijk heb je genoeg geld nodig om je huur en eten te betalen, maar daarna is geld voor mij deels wel ondergeschikt aan nieuwe of leuke ervaringen opdoen. Dat hoeft niet perse door ver te reizen. Maar kan ook door het ontdekken van je eigen stad of provincie.

Traveling. It leaves you speechless. Then turns you into a storyteller.

Verhalen vertellen is zo ontzettend belangrijk! Door te vertellen over dat wat je meemaakt creƫer je bewustwording bij anderen. Het gaat daarbij niet alleen om de verhalen die je vanuit je reis mee terug neemt, maar ook de verhalen die je vertelt aan de mensen die je op je reis ontmoet. Alleen door open conversaties zorg je voor meer begrip voor elkaar.

Life begins at the end of your comfort zone

Dit is vooral een goede herinnering voor mezelf: ik ben nogal een stresskipje, dus heb de neiging om bepaalde dingen niet te doen omdat ik niet weet wat er gaat gebeuren. Maar als je alleen maar blijft doen wat je al deed of alleen maar gaat waar je al eerder was, dan leer je niets nieuws. Daarom is het heel goed om uit je comfort zone te stappen af en toe.

Hou jij van reizen? En van welke reis heb je het meeste geleerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *