Inspirerende quotes – 2

Geplaatst door

Een hele tijd terug, toen ik net begon met bloggen, deelde ik een keer een rijtje inspirerende quotes. Hoewel ik dit als een soort ‘tussendoortje’ bedoeld had, wordt het artikel echt mega goed gelezen, mensen vinden deze blijkbaar regelmatig tijdens het googelen. Daarom, om de week op zondag: een rijtje met nieuwe quotes. Quotes die behulpzaam zijn tijdens het werk, voor gesprekken, quotes van bekende en onbekende mensen, uit de bijbel of gewoon verzonnen. Ik hoop dat ze jullie ook inspireren!

“De meeste mensen luisteren niet om iets te kunnen begrijpen. De meeste mensen luisteren om te kunnen antwoorden” – Stephen R. Covey

Dit vind ik echt zo’n sterke quote! Ik praat zelf ontzettend graag, en ik betrap me er soms op dat ik enkel naar een verhaal luister om de ‘aanhaak’ punten te vinden. Dan kan ik zeggen: ‘oh maar dat heb ik ook gehad, of oh.. ik weet een verhaal wat hieraan gelinkt is’. Dit is natuurlijk lang niet altijd handig. Soms moet je gewoon luisteren om de ander (beter) te begrijpen. Zeker tijdens werksituaties is dit een handige quote om in het achterhoofd te houden.

Denk als een wijs man, maar communiceer in de taal van de gewone mens. – William Butler Yeats 

Ik vind dit ook een heel sterke uitspraak. Zeker voor het werken in een kerk geldt voor mij dat het belangrijk is om het geloof voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk te maken. Desalniettemin moet ook achter eenvoudige uitleggen een goed doordacht fundament zitten. Misschien heb je ook wel eens gehoord: je begrijpt iets pas echt als je het in één zin aan een 10-jarige kunt uitleggen. Daar heeft deze quote voor mij ook mee te maken.

Het is beter om gekwetst te worden door de waarheid, dan om gerustgesteld te worden door een leugen.” – Khaled Hosseini

Uit vele onderzoeken blijkt dat mensen gemiddeld eens in de 10 minuten liegen. Van white lies tot regelrechte onwaarheden. Een leugen kan in sommige gevallen geruststellend werken, maar uiteindelijk heb je daar weinig aan.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je denkt dat je goed kan zingen en dan voor je familie een kort optreden geeft. Als zij liegen en zeggen dat het fantastisch klinkt, terwijl dat eigenlijk niet zo is. Dan loop je kans om vervolgens mee te doen aan een talentenshow en daar volledig afgebrand te worden. Eerlijkheid duurt altijd het langst! Al is het soms pijnlijk.

Je moet het geloof in de mensheid niet opgeven. De mensheid is net een oceaan: als een paar druppels in de oceaan vervuild zijn, dan betekent dit niet dat de hele oceaan smerig is – Ghandi. 

Ghandi was toch best een wijs man ;). Je moet je niet door een paar vervelende mensen in het leven laten afschrikken. Er zijn nog genoeg trouwe, lieve en zorgzame mensen in de wereld.

Deze tekst doet me ergens ook denken aan het verhaal van Abraham die bidt voor Sodom en Gomorra. ‘maar wat als er nou vijf goede mensen in de stad leven…’ ook dan wil God de mensen uit die stad redden. Ook hij geeft het vertrouwen in de mensen niet op.

2 reacties

  1. Mooie quotes!

    Mensen zoeken vaak een quote, tikken hem half in via Google en komen zo op iemands blog terecht. En als je gelukt hebt blijven ze “hangen”.

    Ik ben dol op quotes! (Aritha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *