Tip: Stille week vieren met kinderen

Geplaatst door

Over een kleine drie weken begint de stille week alweer: de week waarin christenen intensief toeleven naar Pasen. Voor volwassenen zijn er in deze week verschillende activiteiten: kerkdiensten, avondmaalsvieringen, zangavonden en vespers. Voor kinderen wordt er in de stille week vaak veel minder georganiseerd. Ik gaf vorige maand al tips voor het vieren van de 40dagentijd met kinderen, en vandaag komt daar nog een tip bij!

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft namelijk een (gratis) boekje uitgebracht met daarin acht stappen om kinderen voor te bereiden op het Paasfeest. Het boekje begint op Palmzondag, en eindig op de Paaszondag.

Het boekje is gebaseerd op de Samenleesbijbel, en staat vol met gespreksvragen, weetjes, puzzels en doe-opdrachten. Het is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd, dus ook op school is het boekje in de Stille Week goed te gebruiken.

Wil je het gratis boekje voor jouw gezin bestellen? Klik dan op deze link. Werk je op een school, en lijkt het je leuk om samen met jouw klas het boekje Op weg naar Pasen te gebruiken? Bestel ze dan via deze webshop. De kosten voor 10 boekjes ligt in dit geval op €3,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.