Happy days – week 13

Geplaatst door

Het is weer tijd voor een weekoverzicht! Ik begon de week in Spanje waar het heerlijk lenteweer was, en eindigde deze in Nederland met een graadje of -10. Wat betekende… dat ik eindelijk weer op natuurijs kon schaatsen! :D. Ontzettende blijheid hier natuurlijk (je bent een Fries of niet), dus ik heb zowel donderdag als zaterdag op het ijs genoten. Verder was het een weekje van veel werk, maar dat hoort er natuurlijk gewoon bij. Kijken jullie weer mee?

Dag 85: Nog steeds in Spanje! Helaas moet ik vandaag alweer naar huis. Ik heb zo ontzettend veel genoten van de mensen en de natuur hier. De prachtige bergen, met in de verte de besneeuwde bergtoppen, het heerlijke zonnetje, en natuurlijk de mooie gesprekken. Deze foto geeft precies weer hoe ik me voelde; ontzettend blij, en een beetje verwaaid haha.

Dag 86: Soms heb je van die dagen waarop er niet heel veel spannends gebeurt, maar je gewoon lekker aan het werk bent. Vandaag was zo’n dag. Ik typte een stapel artikelen, waaronder het artikel over ‘mijn werkplek’ dat je afgelopen maandag kon vinden, deed wat andere werkzaamheden en opeens was de dag alweer voorbij. Altijd fijn.

Dag 87: Het weer in Nederland is momenteel fantastisch! Tussen het werken door liep ik even naar buiten, waar een aantal jongetjes testten hoe dik het ijs was in de sloot. Ik mocht één van de stukken die ze eruit hadden geslagen (foei) even lenen voor een foto, daarna moest het stuk weer mee haha. Hier zie je dat er toch al een centimeter of 2/3 op de sloot ligt 😀

Dag 88: We blijven even hangen in het winterweer. Tijdens mijn werkdagje op ‘kantoor’ (in de kerk waar ik werk), had ik uitzicht op een besneeuwd grasveld en een heerlijk zonnetje. De foto doet eigenlijk geen recht aan hoe mooi het er uit zag, maar dat heb je wel eens. Verder was het een weinig spannende dag, met veel laptopwerk.

Dag 89: Eindelijk! Met gevaar voor eigen leven heb ik ons Swiftje door de windvlagen naar Joure gereden, en daar was er zelfs ijs op een meer vlakbij! Samen met mijn moeder heb ik een uur lang geschaatst op natuurijs. Mij kun je niet gelukkiger krijgen dan dat! Wel heb ik ontzettend blauwe knieën aan het verhaal overgehouden, want ik had mijn schaatsen niet laten slijpen.. dit resulteerde in vrij botte ijzers, die er af en toe een beetje mee ophielden. Maar wat was het fijn! En toen had ik ’s avonds ook nog een date met de liefste in een super goed restaurant 🙂

Dag 90: Na een hele dag vrij, was het op vrijdag tijd voor een groot aantal klussen. Ik typte twee preken uit, en deed de voorbereiding voor nog een aantal zaken. Helaas werd ik door de opdrachten een beetje geremd in mijn creativiteit.. dus het was een lang en frustrerend dagje. Om mijn gedachten even te verzetten – soms helpt dat – probeerde ik ’s middags bellenblaas bellen te bevriezen. Het lukte een beetje, maar door de harde wind kreeg ik niet een hele bel bevroren. Wel leuk om te doen, en iets wat voor volgend jaar voor goede koude dagen op mijn to do lijstje komt te staan :).

Dag 91: Jaaaa, weer een dagje waarop ik op de schaatsen kon staan. Deze keer niet alleen met m’n moeder, maar ook mijn vader, broertje en man waren mee naar de ijsbaan. Deze keer even lekker op een voorbereidde baan, waar het oppervlak net iets gladder was. ’s middags zijn we nog even naar het Nannewiid gereden – een groot stuk open water vlak bij Joure -. Hier waren wel een stuk of 50 mensen aan het schaatsen, maar er lagen ook nog heel stukken open. De ijsbaan daar had het bovendien nog niet officieel vrijgegeven. Dus we hebben even genoten van het uitzicht, maar zijn toen toch maar teruggekeerd naar de ijsbaan.

Hoe was jouw week? Heb je kunnen schaatsen op natuurijs? Of drink je liever binnen chocolademelk? 😉

2 reacties

  1. Leuk verslagje. Mijn dochter bivakkeert momenteel in Spanje met haar vriend. Ze hebben toch wel wat koude dagen achter de rug. Schaatsen? Ik was er gek op maar nu vind ik het leuker om naar te kijken. Veel te bang dat ik val.

    1. Ja, volgens mij verschilt het heel erg in Spanje waar je bent, hoe koud het is. Oh en dat snap ik! Ik ben altijd wel heel erg bang om te vallen, maar vind het schaatsen veel te leuk om het niet te doen ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.