Thuiswerken – mijn werkplek

Geplaatst door

Voor mij is het heel belangrijk om een eigen hoekje in huis te hebben waar ik werk. In het vorige huis waar wij woonden was daar eigenlijk geen plek voor, waardoor ik altijd aan de eettafel werkte. Dit lukte wel, maar was toch niet ideaal. Ten eerste is dat niet een plek waar je eventuele benodigdheden bij de hand hebt, en je moet elke keer je hele ‘bureau’ weer ontmantelen voor de volgende dag.

Nu wij in Deventer in een wat groter appartement wonen, heb ik eindelijk ook mijn eigen werkplek. Hoewel het voor iedereen verschilt wat een ideale plek is, leek het me wel leuk om jullie mijn plekje met lekker veel foto’s te laten zien, en waarom ik dit heel handig vind.

De positie
Onze woonkamer is – voor mij – heel handig ingedeeld, doordat er een muur in het appartement is doorgebroken. Het was eerst een drie-slaapkamer appartement, maar door één slaapkamer bij de woonkamer te betrekken is er een veel lichtere en ruimtelijk ogende kamer ontstaan. In het vroegere slaapkamertje hebben mijn man en ik beide ons bureau staan. Zo zit je niet midden in de woonkamer te werken, maar ook niet in een afgesloten kamertje.

Het uitzicht
Toen we onze bureaus neerzetten was al snel duidelijk dat ik de plek bij het raam zou krijgen. Waar Albert toch voornamelijk games speelt op zijn pc, werk ik aan artikelen, preken en het organiseren van activiteiten voor de kerk. Dit zijn werkzaamheden die om inspiratie vragen, en daarvoor staar ik nogal eens naar buiten. Bovendien werk ik gedurende de dag thuis, en kan ik zo mooi van de zon genieten. Op mooie zomerdagen kan ik straks heel makkelijk mijn ‘kantoor’ naar buiten verhuizen 🙂

Het bureau
Het is even een investering geweest, maar met behulp van een gift van mijn ouders voor het afronden van mijn master heb ik dit bureau kunnen kopen. Het is vrij breed – ongeveer 1.50 meter – en van stevig materiaal. Juist door die stevigheid vind ik het heerlijk om aan dit bureau te werken. De breedte zorgt ervoor dat ik bij het schrijven van preken verschillende boeken naast me neer kan leggen, en dat ik ook ruimte heb voor todo lijstjes, een mok thee en een fotolijstje zonder dat ik bang hoef te zijn deze om te stoten. Je ziet op de foto’s hoe breed het is in de opgeruimde fase, en hoeveel zooi ik er op gooi tijdens het werken.

De inhoud:
Het bureau beschikt bovendien over een lade en kastje als opbergruimte. Aangezien ik altijd opbergruimte te kort kom, was dat ook een vereiste aan mijn bureau. In het laatje heb ik pennen, een notitieboekje, stiften en nog wat andere benodigdheden liggen. Ook ligt er vaak nog wel een deodorant, of parfumflesje, en komen er kleine dingen in terecht wanneer ik ruimte nodig heb op m’n bureau. In het kastje liggen papieren voor een cursus die ik volg, een stapeltje bladen dat ik nog moet recenseren, visitekaartjes en een map met samenvattingen van boeken voor recensies en ideeën voor blogs die ik ooit eens heb uitgetypt.

De boekenkast
Wie mij een beetje kent, weet dat ik een ontzettende fan ben van lezen. Daarnaast heb ik altijd verschillende boeken die ik voor m’n werk gebruik. Daarom is het noodzakelijk dat er op mijn werkplek ruimte is voor minimaal één, maar het liefst meerdere boekenkasten. Momenteel staat de hele zijwand van de kamer vol met boekenkasten, waarvan de meest rechter kast bestemd is voor mijn ‘werkboeken’. In de closeup zie je de studieboeken die ik regelmatig gebruik, de verschillende bijbels die we in huis hebben en mijn gedeelte ‘boeken die soms nuttig zijn, maar waar ik lang niet altijd iets aan heb of die ik nog moet doorlezen’. Ik wil overigens nog zo’n hoge kast, maar die worden niet meer gemaakt :(.

De decoratie
Tot slot dan nog de decoratie. Hoewel ik totaal geen gevoel heb voor trends, stijl en interieur, heb ik toch op mijn manier de werkplek een beetje gezellig gemaakt. Zo staan er tegen het raam allemaal verschillende kaartjes die ik dit jaar heb gekregen. Ze hebben leuke quotes, of een mooie vormgeving. Daarnaast staat er een A4 poster op de kast, met een zin uit één van mijn favoriete kerstliedjes. Tot slot heb ik ook altijd een foto op mijn bureau staan. De foto die erin zit wisselt nog al eens. Eens in de zoveel tijd zet ik ook een vaas(je) met bloemen neer. Omdat er bij mijn bureau weinig muur is, heb ik daar verder niets hangen. Als ik ooit meer muurruimte heb, dan wil ik graag een whiteboard of een mooi schilderij of iets dergelijks. Daarnaast zou ik nog wel graag wat meer kleur willen in de winter, in de zomer los ik dat op door kleurrijke bloemen te planten in de bloembakken op het balkon.

Vertel: hoe ziet jouw werkplek (thuis) eruit? Heb jij een eigen werkplek, en hoe heb je deze een beetje gezellig gemaakt?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.