Happy days – week 12

Geplaatst door

Vorige week was een weinig enerverende week wegens griep. Maar gelukkig ging dat deze week allemaal weer een stuk beter. Ik kon weer naar vrienden en… op vrijdag vloog ik naar Spanje voor een weekendconferentie van de doopsgezinden daar. Liefde voor mijn vrijwilligerswerk, en hoewel ik nog nooit in Spanje was geweest, ga ik zeker een keer terug. Wat een prachtig land is dat! Anyway, dat was pas het einde van de week, de andere dagen deed ik zeker ook leuke dingen. Kijken jullie weer mee?

Dag 78: De week begon met nog een slechte conditie, maar wel gezellig bezoek van een vriendin. Omdat ik op vrijdag mijn rondje wandelen had gemist, en het prachtig weer was, ging wij een eind lopen. Heerlijk om even de frisse lucht te voelen, en natuurlijk lekker bijgekletst!


Dag 79: Zoals gezegd doe ik voor de 40 dagentijd weinig aan sociale media, en dat scheelt tot mijn verbazing echt bizar veel tijd. Wel echt een vorm van bewustwording ook zo, want dat betekent dat ik onnodig veel scroll door de levens van anderen. Hoewel dat best fijn is af en toe, is het ook wel goed om te beseffen hoeveel tijd dat kost, en dat het best minder kan. Vandaag had ik na een paar uur fiks doorwerken zoveel tijd over dat ik lekker koekjes ben gaan bakken :).

Dag 80: Zoals jullie wellicht weten, en ook in m’n artikel van zondag hebben kunnen lezen, zijn wij afgelopen zomer van Groningen naar Deventer verhuisd. Dit betekent dat we nog steeds veel vrienden in Groningen hebben wonen. Op dinsdag zijn we daarom beide iets eerder gestopt met werken, en in de auto naar Groningen gestapt. We hadden een gezellige ‘roadtrip’ met ondergaande zon, die voor lelijke maar grappige foto’s zorgde :).


Dag 81: Het was weer tijd voor een middagje kletsen bij een vriendin, en natuurlijk even babyknuffelen met mijn ‘suikerkind’ haha. Altijd fijn, en we hebben heerlijk even alles weer kunnen bespreken. Met sommige vriendinnen heb je soms gewoon dat je uren kan praten, dan weg moet, maar eigenlijk nog steeds niet uitgepraat bent. Dat zijn de beste middagen!

Dag 82: Eén keer in de maand geef ik tegenwoordig een workshop over geloofsopvoeding, bij de kerk waar ik werk. Deze keer ging het over hoe je geloofsopvoeding nooit alleen hoeft te doen, aan de hand van het verhaal van Elia en de weduwe. Deze kruiken (olie) liet ik de mensen maken om zo te laten zien dat wat je zelf niet kan aanbieden, iemand anders wellicht wel heeft.

Dag 83: Voor mijn vrijwilligerswerk ging ik een weekend naar Spanje! Hier hielden de Spaanse doopsgezinden een soort startweekend, een bijeenkomst van de predikanten en jeugdwerkers, en ook wat jongeren waren meegekomen. Op de heenreis was het zicht uit het vliegtuig ontzettend goed, niet alleen kon je de topografie van Nederland eens goed bestuderen, ook Parijs (de eiffeltoren) was te zien, en deze prachtige besneeuwde bergtoppen bij Spanje :). Zo ontzettend mooi!

Dag 84: We blijven even bij de prachtige landschappen, deze foto maakte ik in de omgeving van het conferentiecentrum waar we verbleven. Als Nederlander ben je natuurlijk helemaal niet gewend aan bergen, en zodra ik die zie dan ben ik helemaal gelukkig. Ik krijg er direct een vakantie gevoel van ;). Deze dag was sowieso heel erg leuk, met veel goede gesprekken met jongeren over hun ideeën en geloof.

Dat was hem weer voor deze week. Komende week is vrij rustig, al is de kans op schaatsen weer groot, dus ik ben weer aan het duimen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *