Persoonlijke ontwikkeling

Geplaatst door

Hoi allemaal, jullie hebben de afgelopen tijd vast wel gemerkt dat ik een beetje heb lopen rommelen met mijn blog. De stijl werd anders, ik combineerde mijn twee websites, ik plande een uploadschema, maar ik merkte ook dat ik een beetje door mijn onderwerpen heen raakte.  Geen inspiratie meer had, terwijl ik het bloggen wel hartstikke leuk vind!

Ik heb daarom de afgelopen maand ervoor gekozen om alleen maar de happy days posts te plaatsen, en voor de rest even na te denken over wat ik precies wilde bereiken, waar ik naartoe wilde groeien en hoe ik dat zou moeten aanpakken.

Hiervoor heb ik verschillende websites en boeken gelezen, gekeken naar wat werkt op websites, waar mensen op af komen, en hoe ik daarin mijn eigen hoekje zou kunnen vinden. Eén van de dingen die mij opviel was, dat de meeste websites die het goed doen persoonlijker waren dan die van mij. Mensen houden er nu eenmaal van een ‘kijkje in de keuken’ te nemen bij anderen.

Omdat ik altijd dacht dat mensen het vast niet zo interessant zouden vinden om bij mij achter de schermen te kijken, heb ik hier eigenlijk nooit zoveel aandacht aan besteed. Nu heb ik echter besloten om toch dat meer persoonlijke hoekje op mijn website te plaatsen. Denk hierbij aan mijn manier om mijn (part-time) werk thuis in balans te houden met ontspanning en sport, hoe het is om in een nieuwe stad te komen wonen en hier mensen proberen te leren kennen, en recensies van boeken die ik lees over een leven in balans. Van alles wat eigenlijk, en ook de 365 happy days vallen hier straks natuurlijk onder.

Door de website persoonlijker te maken, meer een inzicht te geven in mijn leven, hoop ik ten eerste anderen daarmee verder te kunnen helpen – want hé, wat voor mij werkt zou ook best voor iemand anders kunnen werken -. Daarnaast is een bijkomend voordeel hopelijk dat mensen eerder deze site vinden, en ook iets hebben aan de artikelen over geloofsopvoeding en de ontwikkeling van geloof in onze huidige samenleving. Mensen die geen behoefte hebben aan de persoonlijke artikelen kunnen deze natuurlijk gewoon lekker overslaan.

Ik hoop dat door het toevoegen van meer persoonlijke artikelen, die over het algemeen ook makkelijker te schrijven zijn, dat het regelmatig uploaden van artikelen ook verbetert, en dat er meer interactie ontstaat op de site. Dat is namelijk één van mijn doelen dit komende jaar. Zo hoop ik ook een stabieler lezersbestand op te bouwen, minder te hoeven schuiven en veranderen, en een over het algemeen beter draaiende site te hebben. Ik beloof: het is voorlopig de laatste verandering in stijl/ontwerp/inhoud 😉

Liefs,
Jantine

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *