Happy days – week 10

Geplaatst door

Het is weer woensdag, en dus tijd voor een overzicht van mijn afgelopen week in 7 foto’s. Waar ik dacht dat ik het tot zover goed voor elkaar had met het gezond blijven, kwam deze week de griep toch sluipend dichterbij. Op zondag en maandag een beetje misselijk. Dinsdag en woensdag topfit (gek), maar op donderdag dan toch echt koorts en hoesten.

Gelukkig kan ik er nog wel gewoon om werken vanaf de bank, maar alles kost veel meer energie dan normaal en met het hoesten ben je ook snel klaar. Nou goed, ondanks de wat mindere gezondheid, deden we deze week – zeker op de gezonde dagen – super leuke dingen (al bleef de gewenste ijspret uit).

Dag 64: Ik preek vrij regelmatig, en deze keer moesten we een heel eind rijden: van Deventer naar Assen. Het had in delen van Nederland gesneeuwd, en dit was één van de foto’s die ik tijdens de rit maakte. De zon ging ook nog eens prachtig op, dus ik heb genoten onderweg. Ik hou ontzettend van de natuur, zeker wanneer het winters maar zonnig weer is.

Dag 65: Klustijd! Een vriendin van mij heeft een officieel ‘grote mensenhuis’ gekocht ;), en daar moest heel wat in geklust worden. Eén van de dingen die ik op klusgebied wél redelijk goed kan is schilderen. Dus ik heb een dagje muren geverfd. Altijd een lekker rustgevend werkje, zeker met goede muziek op de achtergrond.

Dag 66: Mijn verjaardagscadeau dit jaar was het bewust plannen van een aantal dates met le husband. Nu we beide veel werken, blijven we meestal lekker thuis hangen, terwijl het ook leuk is natuurlijk om er echt op uit te trekken. Dit was de eerste date al haha, we zijn gaan eten bij het Deventer restaurant Havana Bay. Was lekker pittig voedsel, en ze schenken er prima (en goedkope!) cocktails 🙂

Dag 67:  De andere dag deze week dat ik me superfit voelde was gelukkig de woensdag. We zijn begin februari weer oom en tante geworden, en het nieuwe neefje moest natuurlijk bewonderd worden. Van een afstandje dat wel, want je wil natuurlijk geen baby’s met de griep besmetten. Maar: wat een schatje is het, mooi kindje, en doet het ontzettend goed. Heel fijn! Trotse oom en tante hier.

Dag 68:  Hoesten en een beetje koorts, maar toch maar even naar buiten. Misschien dat de frisse lucht helpt! De IJssel deed in ieder geval z’n best om zich van de mooiste kant te laten zien. Er lag een heel klein beetje ijs, en de zon scheen heerlijk warm. Ik heb er van genoten.

Dag 69:  Het was weer tijd voor de Doperse Theologie cursus dit weekend. Ik lag op vrijdag ’s ochtends in bed, maar ’s middags fit genoeg om richting Elspeet te rijden. Na het avondeten heerlijk op mijn gemak even een boek bij de open haard gelezen daar. Dat doet een mens goed. En: later als ik groot ben wil ik ook heel, heel graag een open haard!

Dag 70: De Olympische spelen zijn begonnen!!! Ik ben een ontzettende sportfan, zeker tijdens de winterspelen. De televisie staat thuis vrijwel de hele dag aan, maar tijdens de cursus hadden we natuurlijk geen tv. Gelukkig was er precies op het goede moment lunchpauze, en hebben we de ritten van Sjinkie Knegt en Carlijn Achtereekte nog kunnen zien.

Dat was hem alweer. Hou jij ook van de Olympische Spelen? En hoe staat het met de griep bij jou thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.