Happy days – week 9

Geplaatst door

Jongens, wat loopt die tijd toch door tegenwoordig. Januari is alweer voorbij, en – hoera – met het verdwijnen van januari, kwam het winterweer dichterbij! Terwijl ik dit schrijf is het buiten aan het vriezen, en ben ik met alles wat ik in me heb aan het duimen dat ik ergens deze week in Friesland of Overijssel kan schaatsen, en dat ik jullie volgende week allemaal happyfoto’s van een schaatsende Jantine kan laten zien. Maar zover is het nog niet! Eerst de foto’s van afgelopen week. Het was een beetje een chaotische week, waarin ik een klein staartje van de griep meekreeg. Toch deed ik ook weer leuke dingen en probeerde ik elke dag een uurtje te wandelen!

Dag 57: De dag na een verjaardag is vaak een beetje traag en saai. Mijn afterparty dag was eigenlijk heel erg leuk! Er kwam een goede vriendin langs die de dag ervoor niet kon, we gingen gezellig eten bij vrienden en ik boekte een ticket naar Madrid voor over een paar weken! Er is dan een korte conferentie van de Spaanse doospgezinden, waarbij ik mensen kan spreken voor m’n vrijwilligerswerk en reclame kan maken voor een groter evenement in mei waar ik bij betrokken ben. Super veel zin in!

Dag 58: Tulpenfeest! Voor m’n verjaardag kocht ik een paar bosjes tulpen om het huis wat mee op te fleuren. En hoe langer tulpen staan, hoe mooier ik ze vaak vind. De kleuren, de vrolijkheid. Heerlijk! Ze stonden eigenlijk op de eetkamertafel, maar ik had ze voor de dag lekker even op m’n bureau gezet 🙂

Dag 59: Zoals ik vorige week in het happy days overzicht al vertelde, is één van m’n doelen dit jaar om werk/sport/ontspanning goed in balans te krijgen. Ik probeer daarom elke dag een eind te lopen. Vandaag begon ik mijn dag met de wandeling, en de zon kwam ontzettend mooi op. Daar moest ik natuurlijk een fotootje van maken.

Dag 60: Bij een gezond en gebalanceerd leven hoort ook het eten van voldoende fruit. Ik vind fruit heerlijk, maar vanwege mijn beugeldraadje moet ik het altijd schillen en snijden. Op de één of andere manier komt fruit eten er daarom nooit van. Nu probeer ik na het wandelen direct één of twee stuks fruit te eten. Vandaag was het tijd voor peer en pruim.

Dag 61: Wandelselfie! Ik liep deze dag zelfs zo’n anderhalf uur. Helaas sneeuwde het (natte sneeuw) op het laatste stuk, dus ik was blij dat ik weer thuis was. Wel tof om zo weer een nieuw deel van Deventer te leren kennen. Je ziet zo toch meer van de wijken rondom.

Dag 62:  Eén keer per jaar is het warme truiendag. De kachel gaat lager, en zo besparen we met zijn allen op de energie. Nou heb ik altijd al een relatief koude woning, omdat ik hier de hele dag werk. Maar deze dag deed ik de kachel tot een uurtje of drie compleet uit. De extra trui die ik droeg was mijn bestuurstrui voor de JDVG (jongeren doospgezinde vredesgroep), met de heerlijke slogan: Voer eendjes, geen oorlog. 

Dag 63:  De laatste foto van deze week is niet een bijster spannende haha. Hoewel ik tegenwoordig meestal met de auto naar afspraken ga, vind ik het stiekem heerlijk om met de trein te reizen. Autorijden is over het algemeen een relatief stressvolle bezigheid voor mij, en in de trein kan ik lekker ongestoord lezen, zonder dat ik het gevoel heb nog huishoudelijke taken te moeten doen. Ik reisde op en neer naar Utrecht, en las dit boek: nog verbazingwekkend kwalitatief haha.

Hoe was jullie week? Hopen jullie ook zo op schaatsweer? Let me know! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.