365 happy days – week 6

Geplaatst door

Vaak zeggen mensen dat de dagen in Januari altijd zo traag voorbij gaan, maar dat vind ik helemaal niet! Of het nu ligt aan mijn werkschema, of omdat ik genoeg andere dingen ernaast heb: maar de dagen vliegen echt voorbij alsof het niets is. Hierbij dus alweer een rijtje foto’s van de afgelopen week (7 – 13 januari). De zon scheen eindelijk weer (jeej!), en ik had veel afspraken voor werk. Hierdoor was ik op woensdag wel even helemaal kapot, dus daar een weinig inspirerende foto haha. Het weekend liep helaas ook anders dan gepland, dus hopen op een betere week deze week.

Dag 36: Zon zon zon! Het was alweer even geleden dat het echt zonnig was bij ons in Deventer. Dus was ik superblij dat deze zondag de zon scheen. Ik hoefde niet te preken, dus direct na de kerkdienst konden we naar buiten om een eind te wandelen. Super koud, maar ook wel even heel erg fijn. Die D-vitamines mis ik toch wel tijdens zo’n lange druilerige periode.

Dag 37: Vergadertijd! Hoewel het werken als kerkelijk werker soms best eenzaam is, zijn er ook verschillende werkverbanden waarin je terecht kunt. Vandaag een vergadering met andere kerkelijk werkers en diverse predikanten uit de regio. De locatie was super tof: het kerkje van Windesheim. Dit was vroeger de brouwerij van het klooster dat op deze plek stond. Hoe cool is dat?!

Dag 38: Nog een drukke werkdag! Ik liep mee met een project op een basisschool over identiteit en levensbeschouwing, en had ’s avonds nog een activiteit in de kerk. Tussendoor zat ik veel in de trein, waardoor ik ook nog even tijd had voor ontspanning: het lezen van dit fantastische boek. Deze man die neemt een jaar lang de regels uit de bijbel serieus. Van niet zitten op een stoel waar een ongestelde vrouw op heeft gezeten, tot het bevestigen van kwastjes aan z’n kleren en het blazen op de ramshoorn. Super grappig geschreven, maar ook mooi om te zien hoe bepaalde rituelen z’n leven toch veranderen.

Dag 39:  Lekkere inspiratieloze foto haha. Na al twee drukke dagen op maandag en dinsdag, was ook m’n woensdag gevuld met afspraken. ’s ochtends open kerk, en ’s middags een vergadering vanuit m’n vrijwilligerswerk voor de Mennonite World Conference. Ik was aan het eind van de middag thuis, ben op de bank geploft en er niet meer vanaf gekomen. Heerlijk om dan aan het eind van de avond in bed te kruipen :P.

Dag 40: Het klinkt misschien een beetje aanstellerig, , maar ik heb relatief weinig energie. Dat betekent dat ik na 3 werkdagen echt een dagje vrij nodig heb. Dus na deze (voor mij) drukke dagen, was ik heel blij met mijn vrije dag! ’s ochtends heb ik gelezen en slechte tv gekeken, en ’s middags maakte ik me nuttig in het huishouden en bij de sportschool. ’s avonds speelden mijn man en ik ticket to ride! Een spelletje dat we voor onze bruiloft kregen. Helaas had ik net verloren, maar ik kan gelukkig wel tegen mijn verlies 😉

Dag 41: Op deze dag vergat ik gewoon een foto te maken.. dat is toch erg? Mijn leukste moment was de Doperse Theologie cursus die ik volg. Eén keer in de maand hebben we dan cursus, welke op vrijdagavond begint. Deze vrijdagavond zat weer vol met nieuwe kennis en leuke gesprekken. Helaas dus geen foto, maar wel een leuke dag!

Dag 42: Je hebt van die dagen… ik had super slecht geslapen (lees; maar 3 uur), en ’s avonds een evenement waar niemand op afkwam. Al met al gewoon een karig dagje. Gelukkig heb ik dan een leuke man, die me altijd weet op te vrolijken. Dit is een throwback foto van anderhalf jaar geleden, maar het blijft één van mijn favorieten!

Vertel.. heb jij een leuke week gehad? En wat doe je op van die dagen dat er eigenlijks niets lijkt te werken? Is er iets wat jou vrolijk maakt? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.