365 happy days – week 5

Geplaatst door

Het is weer tijd voor een happydays update! Je ziet in deze post de foto’s van 31 december – 6 januari. Natuurlijk vierde ik oudjaarsdag, was het 1 januari een dag van niets doen, en verder was ik vooral aan het werk maar had ik elke dag wel iets leuks! Misschien allemaal niet heel spannend, maar niet elke week zit vol met toffe afspraken en bijzondere gebeurtenissen. Kijk je weer mee?

Dag 29: Oudjaarsdag! Waar ik dit vroeger altijd thuis bij m’n ouders vierde, is het de laatste jaren gebruikelijk om ergens met vrienden af te spreken. Dit jaar kwamen er een aantal vrienden bij ons thuis. We hebben een spel gespeeld, naar Youp van ’t Hek gekeken – waar ik niet zo van onder de indruk was – en natuurlijk champagne gedronken en sterretjes afgestoken. Verder hebben we genoten van het vuurwerk van de buren ;).

Dag 30: Op nieuwjaarsdag doet niemand heel veel, tenzij je moet werken natuurlijk. Ik heb de hele dag in mijn chillpak op de bank gehangen, gekeken naar het nieuwjaarsconcert en het schansspringen. ’s avonds was de eerste special van Boer zoekt vrouw op tv. Ik ben daar echt heel erg fan van, dus ik heb heerlijk gekeken hoe het met de boeren van de afgelopen seizoenen gaat.

Dag 31: De week na oudjaarsdag is er altijd grote sale in de winkels. Ik ben een echte koopjesjager en probeer in deze week de benodigde kledingstukken te scoren. Ik ga in april naar Kenia, en er waren ook zomerkleren in de uitverkoop #score! Deze hele stapel kleren kocht ik voor een paar tientjes, terwijl de eigenlijke waarde op zo’n €100,- lag. Daar wordt een mens toch blij van ;).

Dag 32: Storm! Er was sprake van de eerste westerstorm van 2018. Ik was ’s ochtends onderweg, maar ’s middags genoot ik binnen van thee en een goed boek, terwijl de wind om het huis gierde. Ons appartement ‘zong’ zelfs (al dacht ik eerst dat er iemand ergens blokfluit aan het spelen was hahaha). Het bleef in Deventer ook niet geheel schadeloos: deze boom had het halverwege de dag opgegeven.

Dag 33: Ik hou echt heel veel van sporten, maar heb er de afgelopen anderhalf jaar weinig aan gedaan. Onder meer doordat ik een tijd niet fit was, maar ja… dat is geen excuus meer. Dus: iets met goede voornemens! Alle onderkinnen verzamelen (valt mee hoor), en lekker naar de Basic Fit. Dit was mijn ‘aftersport’ selfie.

Dag 34: Amsterdam! Komend jaar ben ik een weekje kampleiding op een doopsgezind AKC kamp. Super leuk natuurlijk, en het komt met meer leuke dingen, zoals een nieuwjaarsborrel in Amsterdam. Samen met een vriendin ging ik eerst even eten bij Hanneke’s boom (een café-restaurant, wist ik ook niet), en daarna nog twee uurtjes borrelen. Toen ik terugliep van het café naar het station kwam ik deze verlichte skyline van Amsterdam tegen. Ziet er altijd mooi uit.

Dag 35: Door de vele regen, het smeltwater van de sneeuw, en de weinige droge dagen die tussen de regendagen inzitten stijgt het waterpeil van de Nederlandse rivieren steeds verder. Zo ook het waterpeil van de IJssel. Op zaterdag fietsten we eventjes langs de uiterwaarden. Normaal kun je hier wandelen, maar nu is het een speelplaats voor ganzen, meerkoeten en eenden. Super mooi gezicht eigenlijk wel. Ik hou sowieso heel erg van lekker langs het water fietsen en meer van water dan van grasland (je komt uit Friesland of niet 😉 ). Mooi plaatjes dus.

Dat was hem alweer. Heb jij al nieuwjaarsborrels gehad? En ben je ook fan van boer zoekt vrouw? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.