Tip: Biblejournaling voor kinderen

Geplaatst door

Biblejournaling, het op een creatieve wijze ‘lezen’ van de bijbel door het tekenen, schilderen of schrijven in je bijbel of het maken van een soort ‘klein schilderij’ van een bepaalde Bijbeltekst wordt steeds populairder in Nederland. Op deze manier verwerk je de Bijbeltekst op een heel andere manier, en de gemaakte afbeeldingen kun je vervolgens ophangen of als kaartje naar iemand versturen.

Het op creatieve wijze verwerken van bijbelteksten met kinderen vraagt natuurlijk wat aanpassingen op de standaard volwassen versie. Zo is het een tip om te werken met speciale Bijbelse kinderdagboeken, waarin al ruimte is vrijgelaten voor persoonlijke verwerking. Heb je deze niet, of werk je liever met een eigen bijbel? Overweeg dan wel om met een kinderbijbel te werken. Kinderen kunnen dan makkelijker uit een tekst halen wat hen aanspreekt, hierop reflecteren en dan een voor hun bijpassende afbeelding maken.

Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen bestaan er cursussen waarin de kunst wordt uitgelegd. Het leuke aan een workshop is bovendien dat je daar weer nieuwe technieken kunt leren, nieuwe Bijbelteksten, en natuurlijk nieuwe mensen.

Is er in jouw stad of regio geen workshop te vinden, of vind je dat te veel tijd/geld kosten? In het boek ‘geef kleur aan je bijbel’ staan 28 verhalen uit de Jeugdbijbel. Je kunt het boek hier bestellen voor €14.95.

Vertel eens; doe jij aan bible journaling, en lijkt het je leuk om hier ook met je kinderen aandacht aan te besteden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.