Fijne kerst!

Geplaatst door

guatAllereerst wil ik jullie allemaal een heel fijne kerst toewensen. De kerstdagen zijn voor mij heel traditioneel gevuld, met twee kerkdiensten, een kinderkerstfeest en bezoeken aan (schoon)ouders. Ik houd van de traditie, maar ook van het gevoel dat er eigenlijk niets belangrijker is in deze wereld dan vrienden en familie, en het geloof dat de wereld altijd beter kan worden. 

De foto die jullie hier zien is gemaakt in Guatemala in 2013, toen ik daar drie weken was voor een zendingsproject. Tijdens deze drie weken werden wij rondgeleid langs diverse organisaties, waaronder een kinderopvang. Daar leerde ik dit meisje kennen. Zij sprak alleen Spaans, ik alleen Engels maar we kregen het prima voor elkaar om samen een puzzel te maken.

Hoewel het natuurlijk makkelijker is om met kinderen contact te leggen, geloof ik heilig in het feit dat het mogelijk is om met iedereen te communiceren. Ongeacht ras, ongeacht geloof, ongeacht sekse, ongeacht leeftijd, ongeacht wat dan ook. Daarom is mijn (kerst)wens dit jaar dat we allemaal in 2017 proberen om meer met elkaar te communiceren. Niet alleen te luisteren naar wat de ander zegt, maar ook naar wat de ander bedoelt. Zo maken we samen de wereld een stukje beter.

Fijne kerstdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *