Het Dick Bruna kerstverhaal

Geplaatst door

dickbruna-kerstVorige week schreef ik al een recensie over het boek ‘De redder is geboren’ van Marjolein de Weerd. Naast nieuwe boeken zijn er natuurlijk ook vele bestaande boeken die het kerstverhaal prachtig vertellen.

Eén van mijn favorieten is het Dick Bruna kerstverhaal. De eenvoudige maar duidelijke tekeningen in heldere kleuren, de mooie maar goed te begrijpen zinnen, het is wat mij betreft één van de mooiste boeken die Dick Bruna ooit geschreven heeft.

Bent u niet zo’n voorlezer, of wilt u met kersteens het kerstverhaal ook op een andere manier laten horen aan uw kind(eren)? Overweeg dan om eens naar het onderstaande filmpje te kijken. Dit is het kerstverhaal van Dick Bruna, door hem zelf voorgelezen. Het verhaal wordt ondersteund door de tekeningen uit het boek, die voor dit filmpje ‘bewegend’ zijn gemaakt.

Het Dick Bruna kerstverhaal in film is niet alleen geschikt voor thuis, maar ook voor op de Zondagsschool, de kindernevendienst of de kleuterklas. Het filmpje duurt in totaal acht minuten, en is zeer herkenbaar voor alle Nijntje en Dick Bruna liefhebbers.

Bent u ook zo’n fan van Dick Bruna? Vind u een dergelijk filmpje leuk? Of leest u toch liever zelf het boek voor? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *