Advent XXL

Geplaatst door

adventElk jaar worden er verschillende adventsprojecten gestart, waarmee scholen of kerken met kinderen kunnen toeleven naar kerst. Eén van deze projecten is het grote Advent XXL project van de Doopsgezinde kerk in Joure. Vanaf 26 november staat er een gigantische adventskalender voor de ingang van de kerk. Vandaag zal ik even kort toelichten wat het project precies inhoudt, en hoe u hieraan mee kunt doen.

 

Het advent XXL project is, zoals de website aangeeft, een project voor jong en oud. Een werkgroep van de Doopsgezinde gemeente in Joure heeft voor dit project vier verhalen geschreven, en hierbij zijn tekeningen of foto’s bij gemaakt. Elke dag opent men een luikje in de adventskalender, waardoor een tekening zichtbaar wordt. Deze tekening is dan gekoppeld aan een deel van het verhaal van de week.

Om de adventskalender nog leuker te maken voor (jonge) kinderen bestaat er ook een papieren versie van de adventskalender. Elke week kunnen kinderen bij de kerk een stapeltje stickers ophalen waar de tekeningen van die week opstaan. Zo kunnen ze elke dag een nieuwe sticker opplakken. Bovendien werkt de kerk samen met een basisschool in Joure.

2016-11-27_joure

Bent u geïnteresseerd in het project, maar hebt u geen zin om elke dag naar Joure te moeten voor de afbeelding of het verhaal? Door u op te geven via de website, krijgt u elke dag het verhaal + de afbeeldingen toegestuurd via de mail. Inschrijven kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *