10 vragen aan… over (christelijk) bloggen

Geplaatst door

aan het werk

Voor elke groep mensen bestaat er wel een facebook site, of een verzamelwebsite. Zo ook voor iedereen die een christelijke blog bijhoudt. Op deze besloten groep op facebook worden tips uitgewisseld, blogs gedeeld en kan men vragen stellen over het bloggen. Omdat de groep uit een grote variatie aan mensen bestaat, is men een tijdje geleden begonnen met de 10 vragen aan… serie. Eén keer per week geeft iemand hierop antwoord. Een aantal weken geleden was ik aan de beurt, en omdat ik op dinsdag toch vaak een persoonlijke blog deel, leek het mij wel leuk om de antwoorden op de 10 vragen ook met jullie te delen. Veel leesplezier.
1. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?
Op acht januari bestond mijn blog één jaar, nog niet zo lang dus! Ik ben begonnen met bloggen omdat ik op zoek was naar een manier om iets van mijzelf en mijn geloof te delen met anderen, maar ook om te kijken of het een manier was om mezelf te kunnen profileren op het gebied van opvoeding en onderwijs.

2. Wat wil je bereiken met je blog(s)?
Op mijn blog bied ik ouders, onderwijzers en predikanten informatie over de opvoeding, geloofsopvoeding, projecten voor godsdienstonderwijs en inspiratie voor (alternatieve) kerkdiensten. Daarnaast blog ik over mijn persoonlijke geloofsleven/werk als lekenpreker. Mijn doel? Mensen informeren en inspireren op een persoonlijke en eenvoudige wijze.

3. Wat is de mooiste reactie die je hebt gekregen op je blog(s)?
Ik kan zo niet één recactie noemen. Het mooiste vind ik het wanneer ik van mensen van vroeger of volledig onbekenden hoor dat ze mijn blog leuk vinden, of dat ze iets hebben gehad aan het lezen van een artikel. Hoewel het niet het enige doel is van het schrijven, is het toch leuk om (positieve) feedback te krijgen.

4. Welk lied raakt jou?
Er zijn ontzettend veel liederen waar ik door geraakt wordt. Ik luister vrijwel continu naar muziek, zowel klassiek als modern. Een lied dat ik momenteel graag in mijn diensten gebruik is het lied: Wil je opstaan en mij volgen, dat ik ken via Iona diensten in Nederland. Een mooie melodie, maar zeker ook een pakkende tekst met het oog op de huidige maatschappij. Wat betreft popmuziek luister ik momenteel nog steeds veel naar Pentatonix.

5. Welke blogs lees jij graag?
Haha oei, hier val ik door de mand. Ik ben ontzettend fan van mamablogs, je bent pedagoog of niet. Ik lees graag verhalen over het leven van andere mensen en hoe zij aankijken tegen de opvoeding van hun kinderen. Elke ochtend begin ik met het lezen van drie of vier blogberichten tijdens mijn ontbijt. Een goed begin van de dag zal ik maar zeggen;)

6. Wat zou je graag veranderen in de maatschappij/samenleving?
Waar te beginnen? Ik denk dat ik momenteel het meeste streef naar een samenleving waarin mensen zich niet laten drijven door angst, maar door medemenselijkheid. Ik was en ben geschokt door de haatreacties die ontstonden naar aanleiding van de komst van een azc in verschillende dorpen, terwijl uit onderzoek blijkt dat het veel mensen uiteindelijk erg meevalt wanneer er vluchtelingen bij hun in de buurt komen wonen. Ik hoop dat we kunnen tonen dat we als Nederland onze tolerantie niet kwijt zijn geraakt.

7. Wat vind je het leukst aan bloggen?
Dat ik mijn creativiteit kwijt kan!

8. Wat zou je graag veranderen in de kerk?
Ik zou bij veel christelijke kerken in Nederland graag vragen om meer begrip en meer tolerantie. Ik kom uit een vrijzinnige (doopsgezinde) gemeente, waarin homoseksualiteit, vrouwen op de kansel en vrije interpretaties van de bijbel geen enkel probleem zijn. Ik zou graag willen dat christenen in Nederland meer open staan voor mensen met een ander of mensen zonder geloof. Waarbij men niet als eerste denkt aan bekering, maar in een open discussie. Jezus heeft nooit gewild dat er vijftig stromingen in het christendom ontstonden, maar had één kerk voor ogen, waarin liefde, barmhartigheid en samenzijn centraal stond. Ik geloof dat we met zijn allen moeten proberen deze droom dichterbij te brengen.

9. Wat is het mooiste wat je in je leven wilt bereiken?
Ik wil nog graag zoveel bereiken. Ik zeg altijd dat ik mijn leven in ieder geval zo wil leiden, dat ik aan het einde kan zeggen dat ik iets bij heb gedragen aan deze wereld. Ik denk dat dat wel het mooiste is wat je kan gebeuren.

10. Wat is jouw gouden ‘blogtip’?
Blog over dingen die jij leuk vindt, en probeer een eigen stijl aan te houden. Dat werkt voor jezelf het makkelijkst, en zal voor anderen ook het prettigst zijn om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.