40 dagen – 40 kaartjes: positief vasten

Geplaatst door

WP_20160317_12_56_26_Pro
Vorig jaar schreef ik een artikel over de verschillende dingen die men zou kunnen doen in de vastentijd. Ik sprak over het Daniël dieet, het vasten met kinderen, duurzaam vasten én omgekeerd vasten. Omgekeerd vasten of positief vasten, zoals het ook wel wordt genoemd, is een manier van vasten waar bij je dagelijks iets toevoegt in plaats van wegneemt. Voorbeelden van positief vasten zijn het bezoeken van zieken, het versturen van kaartjes of het uitdelen van complimenten. Dit jaar was ik van plan om 40 kaartjes te versturen. Hoe dat is gegaan? Dat lezen jullie vandaag. 

Al een aantal jaar verstuur ik in de veertigdagentijd kaartjes. Naar familie en vrienden, maar ook naar mensen die ziek zijn in de kerk of mensen bij wie wat leuks gebeurd is. Het waren nooit helemaal veertig kaartjes, maar toch een significant aantal. Ook dit jaar nam ik me weer voor om veel kaarten te versturen.

De eerste tien dagen van de veertigdagentijd zat ik in Indonesië. Omdat ik heel druk was met de voorbereidingen daarvan had ik niet voldoende kaartjes voorbereid, dus begon ik pas na twee weken met het versturen van kaartjes. Ik ben begonnen met één kaartje per dag, om er rustig in te komen. Ik verstuurde kaartjes naar een aantal vrienden die ik een tijd niet had gesproken, gewoon om even bij te kletsen.

Daarna bedacht ik me dat het tijd werd om de verloren dagen in te halen. Omdat het kopen van kaartjes erg duur is (serieus: 2 euro per kaartje wordt een dure business als je 40 kaarten wil versturen), heb ik eindelijk ook eens mijn kleur je eigen kaarten in kleurboek erbij gepakt. Dit zijn kaarten met een (soms wat cheesy) spreuk, die je zelf kan inkleuren.

WP_20160317_12_15_31_Pro

Het leuke vond ik dat ik hiermee niet alleen mijn doel van 40 kaartjes dichter naderde, maar dat ik tevens rustig de tijd moest nemen om zo’n kaartje in te kleuren. Een bezigheid die niets met elektronica of drukte te maken heeft, maar rust vraagt en een soort focus op kleur en patronen. Ik vergeet altijd dat ik dat soort creatieve dingen eigenlijk heel tof en fijn vind om te doen. En het voordeel van zo’n kaart is bovendien dat je hier een half uur mee bezig bent, dus dat het ook niet half afgemaakt in de kast komt te liggen (zoals zoveel van mijn creatieve projecten).

Ik denk dan ook dat ik na deze veertigdagentijd lekker kaartjes blijf kleuren en versturen (al ga ik dan wel een kaarten kleurboek met minder cheesy teksten zoeken), al zal het dan wel blijven bij een kaart per week of zo. Maar het is te leuk om er mee te stoppen :).

Al met al ben ik dus best tevreden met hoe het met mijn positief vasten project gaat! Ik moet er nog zo’n 15-20 versturen, en dan heb ik mijn doel bereikt. Wil je trouwens graag een kaartje ontvangen? Laat het me weten, ik kleur er met liefde één in!

WP_20160317_14_51_12_Pro

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *