Kindergebaren: Introductie mama en papa

Geplaatst door

kindergebaren aangepast incl miniWanneer u graag samen met uw kind of leerling aandacht wilt besteden aan baby- of kindergebaren, dan heb u de keuze uit een groot aantal gebaren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor extra aandacht aan emoties, maar de babygebaren ook gebruiken voor basisbehoeften. Hieronder vindt u twee van de meest basale gebaren, die elk kind makkelijk kan leren. 

Het gebaar voor mama, wordt gemaakt met de vlakke hand. Wanneer u het woord ‘mama’ uitspreekt, tikt u met deze vier vingers op beide lettergrepen tegen uw wang. Als u dit goed doet, dan zal u terwijl u spreekt ook het woord voelen. Let op: hoewel het eigenlijke gebaar met de vlakke hand wordt gemaakt, zal dit voor baby’s lastiger zijn. Het is daarom van belang goed op te letten naar de handgebaren die zij maken. Soms zal ‘mama’ bijvoorbeeld worden gemaakt met een vuistje op de wang.

Het gebaar voor papa wordt gemaakt met de wijsvinger van de rechterhand. Tegelijkertijd met het uitspreken van het woord, tikt u met de wijsvinger op de kin. Ook hierbij voelt u tijdens het uitspreken van het woord, de klanken met de hand. Evenals bij het handgebaar ‘mama’ kunnen kleine kinderen dit gebaar met een vlakke hand of vuist maken. Kijk daarom goed naar het kind, zeker wanneer u het gebaar voordoet.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.