kindergebaren aangepast incl mini

Hoi allemaal, vanaf vandaag weer hernieuwde aandacht voor de kinder- en babygebaren. Elke woensdag zullen er twee nieuwe gebaren online komen. Per maand zal ik gebaren uit één bepaalde categorie aanbieden, zoals tijdsaanduidingen, familie, kleren, etc. Deze eerste maand deel ik met jullie gebaren in de categorie: familie. Met vandaag de begrippen “Jongen” en “Meisje”. 

WP_20160106_15_19_16_Pro

De eerste afbeelding van vandaag is het gebaar voor jongen. Dit gebaar kan zowel aan baby’s als oudere kinderen worden aangeleerd. Het gebaar wordt gemaakt met vier vlakke vingers, met de duim eronder. De hand breng je voor je voorhoofd, waarna je de vingers open- en dichtklapt. Het gebaar duidt de pet van een jongen aan. Heel jonge kinderen kunnen dit gebaar maken met een vuist die ze een beetje open vouwen.

WP_20160106_15_19_08_ProHet tweede gebaar is het kindergebaar voor meisje. Ook dit gebaar wordt gemaakt met de vlakke hand. Deze haal je in een vloeiende beweging naar beneden en dan naar rechts (als je het gebaar maakt met de rechterhand). Deze beweging duidt het lange haar van een meisje aan.