The Book of Love ~ Peter Gabriel

Geplaatst door

Een lied dat ik al een tijd terug met jullie had willen delen is het lied: “the book of love”. Dit lied, dat oorspronkelijk werd geproduceerd door The Magnetic Fields, leerde ik kennen door de film Shall we dance. Anderen zullen het lied misschien kennen door South Park, of de seizoensfinale van Scrubs, of hebben het gehoord in de versie van Gavin James. Hoe je het ook kent: ik word altijd heel blij van het nummer. Lees snel verder voor de liedtekst, en het nummer zelf natuurlijk. 

The Book of Love staat voornamelijk bekend vanwege de tekst die gezongen wordt. Er zijn namelijk mensen die denken dat dit beschreven boek van liefde de Bijbel is. De zanger stelt echter dat vrijwel niemand dit boek tot op de letter kan volgen. Dat het zelfs een lang en saai boek is.

Ik denk dat het lied niet over de bijbel gaat, maar over het feit dat je wel veel kan lezen over de liefde, alleen dat het in de praktijk toch altijd anders zal zijn. Dat je liefde niet uit boeken leert, maar uit het ontwikkelen en behouden van relaties met de mensen om je heen.

Wat denken jullie dat de betekenis van het lied is ? Hier vinden jullie in ieder geval de liedtekst, en hieronder de uitvoering van Peter Gabriel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.