Ain’t no mountain ~ Marvin Gaye

Geplaatst door

aint'no mountainHoi allemaal, natuurlijk gaat in het nieuwe jaar mijn muziekcategorie gewoon door! Vandaag deel ik met jullie een lied uit den ouden doosch: Ain’t no mountain van Marvin Gaye en Tammi Terrell. Een heerlijk nummer, waar ik altijd swingend op door de straten loop. Lees snel verder voor meer informatie en het lied zelf. 

Het lied Ain’t No Mountain High Enough is in 1966 geschreven door Nickolas Ashford en Valerie Simpson. Het werd geschreven voor een speciaal label, waarbij onder andere Marvin Gaye aangesloten zat. In 1976 werd het soul nummer dan ook succesvol uitgevoerd door Gaye in samenwerking met Tammi Terrell.

Na 1967 werd het nummer regelmatig gecoverd, onder andere door Diana Ross in samenwerking met de Supremes en als solonummer. Het lied is tevens opnieuw gebruikt in de film Sister Act 2, en als titelsong voor de film Stepmom, waardoor het ook in de jaren 90 weer extra aandacht kreeg.

Het lied is niet alleen mooi vanwege de swingende muziek, maar ook vanwege de prachtige tekst. In het kort: de boodschap van het lied is dat niets in de weg kan staan van de liefde die de zanger van het lied voor een ander voelt. Geen berg is zo hoog, geen rivier zo breed, en geen vallei zo laag dat de zanger niet bij het onderwerp van het lied kan komen om deze te helpen.

Ik vind zelf het volgende stukje het mooist;
If you need me call me no matter where you are,
No matter how far; don’t worry baby
Just call my name; I’ll be there in a hurry
You don’t have to worry,

Jullie vinden het lied (de live versie van Marvin Gaye, en de soloversie van Ross) hieronder en de liedtekst hier. Fijne maandag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.