Lifesong ~ Casting Crowns

Geplaatst door

Goedemorgen allemaal, op de valreep schrijf ik nog deze blog voor vandaag. Ik vond het toch jammer om in de kerstvakantie helemaal niets online te zetten. Daarom heb ik voor jullie één van mijn oude vertrouwde christelijke nummers opgezocht. Het is een lied van de welbekende christelijke band casting crowns, namelijk: Lifesong. Geniet ervan, en heb een fijne vrije dag of maak er een mooie dag op het werk van (doe ik ook!). 

In een eerder artikel over christelijke muziek schreef ik over de Casting Crowns het volgende:

Deze Amerikaanse christelijke rockband is in 1999 gestart als klein bandje van de jongerengroep van de First Baptist Church in Daytona Beach. Met behulp van de jongerenwerker en tevens leadzanger Mark Hall is het bandje uitgegroeid tot de huidige samenstelling van zeven bandleden. In 2003 bracht de Casting Crowns haar eerste album uit. De meest bekende liederen van de Casting Crowns zijn onder andere Who Am I, en Praise you in this storm.Zelf vind ik deze muziek met name leuk vanwege de upbeat tempo’s, terwijl het nog steeds mogelijk blijft de muziek te draaien in een gemeente met veel oudere leden.

Het lied Lifesong is in 2005 uitgekomen als de titelsong van het gelijknamige album. Het lied werd door vrijwel alle critici positief ontvangen, en werd zelfs genomineerd voor twee awards bij de 37e GMA Dove Awards. Het lied is gecomponeerd door Mark Hall en geproduceerd door Mark A. Miller. Het lied wijst christenen erop dat zij God bij alles wat zij doen moeten eren. Volgens Hall is dit de boodschap die hij ook aan alle studenten uit zijn kerk meegaf, tijdens zijn werk als jongerenpredikant.

Heb een fijne maandag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.