Carol of the bells ~ Pentatonix

Geplaatst door

Hoi allemaal! Het is bijna kerst, en daar word ik altijd heel gelukkig van. Ik ben een fan van kerst; ik hou van de sfeer, de lichtjes, en de liedjes die daarbij horen. Ik hou van heel veel kerstliederen, zowel de traditionele kerkliederen, als de moderne popliedjes. Eén van mijn favoriete nummers van dit jaar is het lied Carol of the Bells van Pentatonix. Lees snel verder voor het lied en wat achtergrond informatie

De A-capella groep Pentatonix is een Amerikaanse groep van vijf zangers (4 mannen, 1 vrouw) die uit Arlington, Texas afkomstig zijn. De groep werd bekend door hun winst van het derde seizoen van The Sing-Off, een programma van NBC in 2011. Dankzij de prachtige uitvoering van het lied Eye of the Tiger wonnen ze 200.000 dollar en een platencontract. In 2012 volgde hierop hun debuutalbum PTC Vol. 1. In de daarop volgende jaren volgden een tweede en derde album, evenals een kerstalbum.

De naam Pentatonix is afkomstig van het begrip de pentatonische schaal. Dit is een muzikaal begrip dat staat voor een toonreeks van vijf noten per octaaf. Omdat de groep ook uit vijf personen bestaat, vonden ze dit een bij hun passende muzikale term. Ze vervingen de laatste letter (pentatoniC scale) door een x om de bandnaam aantrekkelijker te maken voor het brede publiek.

Carol of the Bells is een lied dat oorspronkelijk is gecomponeerd door Mykola Leontovych in 1904, waarbij ze de muziek baseerde op een folk liedje uit Oekraïne. De tekst is geschreven door Peter Wilhousky. Carol of the Bells is een populaire Christmas Carol, en is dan ook gebruikt in veel films en televisieseries. Het leuke is dat door de compositie het mogelijk is om het lied uit te voeren in verschillende genres: van klassiek tot metal en van jazz tot rock.

Hier staat de liedtekst van het fantastische nummer van Pentatonix. Oh, en wil je nog een kerstliedje van ze horen? Klik dan hier of hier. Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.