Kindergebaren: wintertijd

Geplaatst door

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een aantal kindergebaren met jullie gedeeld heb. Omdat dit nog steeds wel iets is waar ik heel enthousiast over ben, en ik er vanaf komend jaar weer een wekelijkse categorie van wil maken, deel ik vandaag met jullie drie gebaren voor de wintertijd. Kijk snel verder.

Ik heb ooit bij Indra de Bree van Kindercoaching SpelendWijs een cursus gevolgd over het geven van workshops in kinder- en babygebaren. Omdat ik toen in de winterperiode de cursus volgde, kregen wij ook met name gebaren onder ogen die met de winter en kou te maken hadden. Hieronder zien jullie drie van de gebaren die in de cursus naar voren kwamen:

Het eerste gebaar is koud (zijn). Het gebaar wordt gemaakt met gekromde handen (of voor kinderen met de vuist), waarbij de vingers in elkaar grijpen. De handen breng je vervolgens van boven naar beneden.

Het tweede gebaar is sneeuw (excuus voor het wat onduidelijke plaatje). Bij dit kindergebaar – het gebaar voor volwassenen is anders -, zet je van beide handen de wijsvinger en duim op elkaar. Vervolgens zet je de duimen tegen elkaar en draait deze kort in beide richtingen.

Het derde gebaar is ster. Je begint dit gebaar met een gesloten vuist. Vervolgens steek je de wijsvinger uit en beweegt deze naar boven en naar voren.

Het zijn wellicht niet de makkelijkste gebaren, maar het is zeker leuk om ze te oefenen. Ook kinderen die een goed gehoor hebben, vinden het leuk om een aantal gebaren aan te leren. Kijk onder andere bij de onderstaande artikelen voor nog meer kindergebaren.

Buiten en spelenLuier en slapeneten en klaarbijbelgebaren
Lees dit artikel voor achtergrond informatie over het ontstaan van kindergebaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.