The River ~ Jordan Feliz

Geplaatst door

Goedemorgen allemaal, het is vandaag alweer de laatste dag van november, de tijd vliegt! Omdat mijn verzameling aan ‘nieuwe’ Christelijke liedjes alweer drastisch laag was, heb ik de afgelopen week op youtube gezocht naar voor mij onbekende artiesten. Tijdens mijn zoektocht heb ik weer heel wat leuke muziek ontdekt, waaronder het lied van vandaag: The River van Jordan Feliz. Jordan Feliz is een Amerikaanse Christelijke muzikant, die pas in 2015 doorbrak met zijn album Beloved. Daarvoor was hij wel al onderdeel van de band A Current Afair met wie hij enkele albums uitbracht.

Het nummer ‘The River’ is het lied dat het hoogst is gestegen in de hitlijsten van onder andere Billboard Magazine in de categorie Christian Songs. Het lied The River is qua tekst losjes gebaseerd op een traditionele Amerikaanse spiritual Down To The River to Pray. 

Het lied van Feliz heeft als boodschap dat wat er ook gebeurt, er altijd een plaats is waar je terecht kan, een plaats om te bidden. De rivier staat daarbij tevens voor de plek waar je fouten en je schaamte worden weggewassen en vanwaar je weer opnieuw kan beginnen. Dit komt het duidelijkst naar voren in het refrein:

We’re going down to the river
Down to the river, down to the river to pray
Let’s get washed by the water
Washed by the water and rise up in amazing grace
Let’s go down, down, down to the river (You will leave changed)
Let’s go down, down, down to the river (Never the same)

Benieuwd naar de hele songtekst? Je leest hem hier. Fijne week toegewenst!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.