I Build This Garden For Us ~ Lenny Kravitz

Geplaatst door

Goedmorgen, op deze winterse maandagochtend is het tijd voor een klassiek nummer van Lenny Kravitz: I build this garden for us. Een lied dat ik leerde kennen via het project De Poptempel waar ik jullie al eerder over vertelde. I build this garden is een heerlijk nummer om je maandag mee te beginnen. Klik snel op ‘lees meer’  voor meer informatie en natuurlijk het lied zelf. 

Lenny Kravitz, zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten, is een welbekende Amerikaanse zanger, gitarist en acteur. Onder zijn bekendste liedjes zijn Always on the Run, en It Aint Over Till It’s Over. Kravitz werd geboren als zoon van een Oekraïens-Joodse vader en een West-Indische moeder. Al tijdens zijn jeugd was hij fan van de muziek uit de zestiger en zeventiger jaren, waarbij vooral de soul en funk zijn voorkeur hadden. Eén van zijn grote idolen was destijds Jimi Hendrix.

In 2009 sprak Kravitz in een openhartig interview met de Telegraph over zijn geloof als Christen. Terwijl zijn vader een (niet-praktiserend) Jood is, is zijn een moeder een (weinig praktiserend) Christen. In zijn jeugd heeft Kravitz dan ook weinig geloofsopvoeding gekend. Op 13-jarige leeftijd komt hij op een koorkamp echter in aanraking met het christelijke geloof. Sindsdien leeft hij met Jezus als voorbeeld.

Het lied I build this garden for us, is niet het meest bekende lied van Kravitz, toch is het een nummer dat wel circuleert in christelijke cirkels. Dit komt doordat Kravitz het lied eindigt met de laatste paar regels uit het Onze Vader. De tuin, waar in het lied aan wordt gerefereerd, is dan ook de tuin van Eden. Een tuin, waarin we volgens Kravitz weg kunnen vluchten voor de ongelijkheid, de discriminatie en het geweld in de wereld. Mooi vind ik een deel uit het laatste couplet:

In this garden
There’ll be no war
No racial prejudice
You’ll be my brother
Of any color
You’ll just be okay with us
We’ll love each day in peace
In hope that we will one day reach
The rest of the world

Lees hier de hele songtekst. Fijne maandag allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.