BlogUniversity

Geplaatst door

oi allemaal, vandaag even een heel ander soort blog dan jullie gewend zijn op woensdag. Normaal heb ik op deze dag een artikel over opvoeding of geloof, maar vandaag kwam er iets anders tussendoor. Sinds gister ben ik namelijk een gecertificeerd blogger via de Blog University! Wat dit betekent voor de blog en voor mij? Dat lezen jullie in de rest van het artikel.

Als startend blogger, ja zo noem ik mij nog steeds, zoek je voortdurend naar manieren om je blog te verbeteren en professioneler te maken. Dit is, zeker in het begin, niet gemakkelijk en gaat dan ook met vallen en opstaan. Zo is bijvoorbeeld vooral het krijgen van feedback (reacties) op je berichten een lastig proces, en juist daardoor weet je als blogger of je op de goede weg bent of niet.

De Blog University is een website die beginnende bloggers helpt bij het opzetten van een netwerk van samenwerkingen met bedrijven, en het professionaliseren van de blog. Hun motto is earn and learn omdat ze tips geven over hoe je het beste een blog zou kunnen aanpakken, en een soort marktplaats hebben voor de samenwerking van bloggers en bedrijven.

Door als blogger lid te worden van de Blog University krijg je – mits je een redelijke hoeveelheid artikelen per week plaatst, en een voldoende aantal maandelijkse bezoekers – een profiel op de site. Via dit profiel kunnen bedrijven je vinden en contact opnemen over het (onafhankelijk en objectief natuurlijk) recenseren van producten. Daarnaast kan je met je profiel op de website ook verschillende artikelen downloaden van ervaren bloggers en specialisten op diverse vakgebieden zoals een writers coach, fotograaf en een webdesign specialist.

Wat betekent dit nou voor mij? Het afgelopen jaar heb ik geprobeerd een beetje mijn draai te vinden in het bloggen. Plaatste ik in het begin heel enthousiast elke dag een artikel, momenteel is het voor mij haalbaar om minimaal drie keer per week (maandag, woensdag, vrijdag) een artikel te plaatsen. Daarnaast is de website het afgelopen jaar sterk verbeterd qua design, en ben ik nog steeds een beetje zoekende naar welk soort artikelen ik het beste kan schrijven (feedback is welkom!).

Het komende jaar wil ik mijn blog meer gaan professionaliseren. Dit betekent onder andere meer recensies door samen te werken met bedrijven, maar hopelijk ook meer opdrachten en workshops die voortkomen uit de website. Zo zou ik graag willen samenwerken met scholen op het gebied van godsdienstonderwijs, en lijkt het me heel leuk om workshops te geven op het gebied van (geloofs)opvoeding. Ik hoop dan ook dat ik langzamerhand meer volgers krijg, en daardoor meer naamsbekendheid.

Hoe het ook zij, ik wil jullie, mijn lezers/volgers in ieder geval bedanken voor de reacties op mijn artikelen en de feedback (oei, soms maak ik nog wel eens spelfouten) die ik van jullie krijg. Dus: Thanks! En ik hoop dat jullie me blijven volgen 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.