Nearer my God, to Thee ~ BYU Vocal Point

Geplaatst door

Goedemorgen, het is weer maandag – wat gaat de tijd toch snel! Deze week heb ik voor jullie weer eens een geheel nieuwe muziekstijl. Ik kwam via mijn Youtube suggesties namelijk op een lied van BYU Vocal point, en hoewel ik niet heel vaak van deze klassieke muziek mooi vindt wanneer het alleen door mannen gezongen wordt, is deze uitvoering een groot favoriet geworden. Lees snel verder voor meer informatie, en natuurlijk het lied zelf.

Vocal Point is de a-capella groep van Brigham Young University, een universiteit die bekend staat vanwege de fantastische koren en A-capella groepen die men hier heeft. – Zoek bijvoorbeeld ook eens BYU noteworthy, de vrouwelijke A-capella groep op youtube op -.

Vocal Point treedt ondertussen al zo’n 20 jaar op, en weet elk publiek te verbazen en omver te blazen met hun vocale kracht, de unieke arrangementen en voornamelijk de sterke percussie ‘stemmen’. De samenstelling van de groep verandert steeds, maar bestaat telkens uit 9 mannen. Zij verdelen de volgende stemgroepen:

– bas
– bariton
– tenor
– countertenor
Рhet geluid van diverse blaas- en percussie   instrumenten.

Momenteel wordt de groep gedirigeerd door McKay Crockett

Het lied Nearer my God, to Thee is een traditionele christelijke hymne. De hymne is voornamelijk bekend geworden doordat dit het laatste stuk zou zijn, dat het strijkorkest op de Titanic speelde. De tekst van het lied is geschreven in 1841 en is gebaseerd op Genesis 28, de verzen 11-12. Dit is het verhaal van de Jakobsladder. Leuk detail is dat de titel van het boek van G. Reve Nader Tot U van deze hymne komt.

Hoewel de uitvoering van het lied meestal traag en een beetje saai is, wordt het in de uitvoering van BYU Vocal point, in samenwerking met het BYU Men’s Chorus een zeer krachtig lied, dat mij in ieder geval kippenvel gaf! Begin je week goed, en luister naar het lied. Jullie vinden de liedtekst hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.