O thou in whose presence

Geplaatst door

Goedemorgen allemaal, deze keer niet een standaard muziek op maandag, maar de tekst van een lied waar ik persoonlijk erg fan van ben. Het lied, zoals ik hem ken, is niet op Youtube te vinden. Ik kan hem daarom niet aan jullie laten horen, maar ik geef vandaag wel een ander lied van hetzelfde koor horen. Het gaat vandaag om het lied O Thou in Whose Presence, gezongen door het Hesston College Choir. Zijn jullie benieuwd? Lees dan snel verder. 

Het Hesston College Choir is een gelegenheidskoor dat wordt gevormd uit de twee standaard koren van het Amerikaanse Hesston College. Eens in de twee jaar worden de krachten gebundeld, en maakt het combinatiekoor een tour door Europa. Tijdens deze tour zingen zij in verschillende Europese landen, met een repertoire van psalmen, hymnen, klassieke muziek en enkele moderne liederen. Hoe dat klinkt? Dat horen jullie via deze link.

Een aantal jaar terug, in 2000, heeft het koor een CD uitgebracht, met daarop het nummer O Thou in Whose Presence. Het is een traditionele hymne die geschreven werd in 1791. Het kreeg toen als deeltitel: His Voice as the Sound (of Dulcimer Sweet). De tekst is toegeschreven aan Joseph Swain, en werd gepubliceerd in het boek Redemption, a Poem of Five Books. De tekst werd voor het eerst op muziek gezet door Lewis Freeman, in een arrangement dat jullie hier kunnen vinden.

Waarom het lied zo mooi is? Het heeft voornamelijk een prachtige tekst waaruit Gods trouw, bescherming en alles overheersend liefde spreekt. Ik kan het niet goed uitleggen, maar de tekst raakt mij elke keer weer. Mijn favoriete couplet van de vele fantastische coupletten? Ik denk toch het tiende couplet:

He looks, and ten thousands of angels rejoice,
And myriads wait for His word;
He speaks, and eternity, filled with His voice,
Re-echoes the praise of her Lord. 

Een heel goede week mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *