Word een echte bijbelkenner

Geplaatst door

WP_20151026_18_02_17_ProRegelmatig recenseer ik voor jullie producten die van pas kunnen komen bij de geloofsopvoeding thuis. Hoewel ik de meeste artikelen zelf aanschaf, komt het sporadisch voor dat ik een product krijg toegestuurd. Vandaag deel ik met jullie mijn (natuurlijk objectieve) recensie van de wandkalender voor het hele gezin, genaamd: Word een echte bijbelkenner 2. Lees snel verder voor meer informatie.

De kalender Word een bijbelkenner 2 is, net als de eerste versie, ontwikkeld door Tanneke Dorgelo in samenwerking met Liza-Beht Valkema. De wandkalender is bedoeld voor de ontwikkeling van de Bijbelkennis van jonge kinderen, wat op een speelse wijze wordt aangeboden. Waar deel één was bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 11, is deze kalender gericht op kinderen tussen de 7 en 12

WP_20151026_18_03_29_ProDe wandkalender bestaat hiervoor uit 13 thema’s, waarin elk vier Bijbelteksten centraal staan. Voorbeelden zijn het thema Gebeden, gecombineerd met Psalm 95: 6b-7a, of het thema Liefde en Johannes 15:9. Elk thema wordt daarnaast gekoppeld aan diverse opdrachten, een kleine quiz of puzzel, een een kort gebed. Bestelt u de wandkalender? Dan krijgt u bovendien een memoryspel met de gebruikte Bijbelteksten in de kalender, een aantal knutselwerkjes, een uitleg bij de Bijbelteksten en een idee voor een systeem om de teksten aan te leren aan kinderen.

Ik ben zelf gematigd positief over de kalender. Wie namelijk een wandkalender verwacht met daarin ruimte om verjaardagen aan te kruisen, of afspraken op te noteren die zal teleurgesteld worden. Voor elke maand krijgt u zo’n 12 korte regeltjes om notities en belangrijke data op te noteren.

De vormgeving van de pagina’s en de inhoud van de spelletjes en de daarbij behorende gebeden vind ik echter wel zeer goed. Er is goed nagedacht over teksten die aan kunnen sluiten bij de belevingswereld van de kinderen, en ook de spelletjes en gebeden passen hier goed bij. Je kunt zien dat het geschreven is door iemand die verstand heeft van kinderen en hoe ver zij in hun geloofsontwikkeling zijn.

WP_20151026_18_03_37_ProDe aan deze kalender gekoppelde website (www.bijbelkenner.nl) biedt bovendien veel stof voor ouders en zondagschoolleiders die eens wat anders willen doen. Zo vindt u hier filmpjes van alle teksten in gebarentaal, kunt u hier zelf een memoriespel maken, en zijn er tips en tricks te vinden voor het onthouden van bijbelteksten.

Wilt u graag samen met uw kind meer aandacht besteden aan het letterlijk onthouden van bijbelteksten? Dan is deze kalender zeker goed te gebruiken. Hoewel ik zelf niet zo’n voorstander ben van het dwingend aanleren van bijbelteksten, vind ik de spelletjes en opdrachten bij de thema’s wel zo leuk dat ik de kalender aan zou raden aan bijvoorbeeld Zondagschool- of Kindernevendienstleiders. Bijvoorbeeld om elke week één van de thema’s te behandelen. Koop de kalender niet, wanneer u op zoek bent naar een daadwerkelijke kalender met daarop bijbelteksten. Daar is dit product niet geschikt voor.

Afhankelijk van waar u naar op zoek bent, kan de kalender Word een echte bijbelkenner 2 dus een zeer passend en handig product zijn. Bent u benieuwd naar de kalender? Hij is te bestellen via de webwinkel van arkmedia voor €9.95.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *