De Poptempel

Geplaatst door

Iedereen die mijn blog een beetje volgt, weet dat ik vaak bezig ben met muziek, en dan voornamelijk liedjes met een boodschap die ik in mijn diensten kan verwerken. Onlangs heb ik me aangesloten bij een interessant project van de Protestantse Kerk Nederland genaamd de Poptempel. In deze blog vertel ik jullie kort wat het project inhoudt 🙂 

De laatste jaren zijn kerken in alle verschillende (christelijke) denominaties druk bezig met het zoeken naar een manier van ‘kerk-zijn’ waarin ook jongeren goed tot hun recht komen. Vanuit de PKN is deze zoektocht geresulteerd in een pioniersplek, genaamd De Poptempel.

Corjan Matsinger – de co-eigenaar van het bedrijf/de website Young & Holy – is degene die dit project aanstuurt, en samen met een grote groep vrijwilligers tot een succes wil maken. De poptempel bestaat feitelijk uit drie verschillende delen: muziek en social media, avonden over muziek en de bijbel, en een festival in 2016.

Muziek en Social Media
Het eerste deel  is voor velen waarschijnlijk het meest toegankelijke deel. Via twitter, instagram en facebook worden regelmatig liedteksten, inspirerende quotes en korte overdenkingen bij hedendaagse muziek gedeeld. Leuk voor de dagelijkse inspiratie.

Muziek en de Bijbel
Het tweede gedeelte van het project zal gaan bestaan uit avonden voor jongeren waarbij er samengewerkt wordt met een DJ. Op deze avonden wordt muziek gecombineerd met verhalen uit de bijbel, en is er onder andere tijd voor storytelling: de bezoekers kunnen met elkaar delen wat hun raakt in een nummer, of waarom een bepaald lied speciaal voor hen is.

Festival
Tot slot moet het project uiteindelijk eindigen in een kleinschalig festival, waar muziek en zingeving centraal staan. Hierover komt later meer informatie.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar de Poptempel? Neem dan eens een kijkje op de facebookpagina, of volg @depoptempel op twitter/instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.