KJ-52 ~ Cry no more

Geplaatst door

Het is maandag, en dus weer tijd voor een kort muziek artikel. In deze muziek op maandag een lied van KJ-52, een artiest waar ik ontzettend fan van was rond mijn 15e. Eerder in deze categorie kwam ook al het nummer Right Here voorbij, een fantastisch lied. En vandaag deel ik met jullie een ander topnummer: Cry No More.

De eigenlijke naam van de zanger KJ-52 is Jonah Kirsten Sorrentino. De cijfers uit zijn naam spreek je uit als five-to (niet fiftytwo) en staan voor de verdeling van de broden en vissen uit Mattheus 14:13-21. In 2006, 2007 en 2010 won KJ-52 de prijs voor beste Hiphopalbum. Zijn muziek is vaak, maar niet altijd gericht op een christelijke boodschap, en heeft voor veel mensen een inspiratie gevormd.

Het lied Cry No More heeft een heel sterke tekst, en daarbij een prachtige melodie. het nummer gaat over een jongen die misbruikt wordt door een buurman, een heftig onderwerp. Maar heeft als achterliggende boodschap dat wat er ook gebeurt, God altijd bij je is, zelfs als je je helemaal alleen voelt. Dit komt met name naar voren in het laatste deel van de songtekst:

But that was just the time when you came through to show
How much You loved him and You wanted him to know
That You would never leave and You would never go
And You taught him to forgive and gave peace to his soul
And now he trully lives cause You made him whole
From that day ever since he ain’t never been alone
That’s why he’d convinced he don’t have to cry no more

Een goede week toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.