Beginnen maar – Geloven thuis

Geplaatst door

Regelmatig probeer ik hier recensies te geven van producten op het gebied van de geloofsopvoeding voor kinderen tussen de 0 – 12. Vandaag een kort artikel over de geloofskoffer ‘Beginnen Maar’, een koffer vol verhalen en liedjes voor kinderen van 1 tot 5 jaar.

De geloofskoffer Beginnen Maar is onderdeel van het project geloven thuis dat in 2004 is ontstaan vanuit een aantal katholieke organisaties in samenwerking met het aartsbisdom Mechelen – Brussel. Tegenwoordig wordt deze samenwerking gedragen door onder andere Adveniat Geloofseducatie en het Centrum voor parochiespiritualiteit uit Nijmegen.

Uit het project zijn tot op heden verschillende producten naar voren gekomen, waaronder drie materialenkoffertjes voor de geloofsopvoeding thuis in drie leeftijdscategorieën, een facebook community en een eigen website met regelmatig nieuwe blogs en inspiratie. Hoewel  ‘Geloven Thuis’ vanuit katholiek gedachtegoed gemaakt wordt, stellen de samenstellers zelf dat het geschikt is voor een ieder die thuis met de geloofsopvoeding actief wil zijn.

Het koffertje voor kinderen van 1-5 jaar bevat een groot aantal producten dat ouders helpt ouders het geloof zichtbaar te maken in het hele gezin. Zo vindt u hier inspiratie op basis van bijbelverhalen, maar worden er ook tips gegeven voor het aangaan van een gesprek, en zijn er diverse gebedssuggesties. De koffer zit vol met liedjes, spelletjes en decoraties die gericht zijn op gezinnen met jonge kinderen.

U vindt concreet in de koffer:

– Een (mini-) kinderbijbel
– De scheppingsmobile (een plafondhanger)
– Een memoryspel
– Een vloerpuzzel
– 4 dubbele tekstonderzetters
– 5 dubbelzijdige gebedskaarten
– massief houten kaarthouder
– Een handleiding Geloven Thuis, hoe doe je dat?
– Een gebruiksaanwijzing voor de onderdelen.

Ondertussen is de koffer al in de ‘vijfde druk’ beland, en vindt deze nog steeds gretig aftrek. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u graag meer details over deze geloofskoffer ontvangen? U vindt de gewenste informatie via de webwinkel van adveniat, of via de homepagina van het project. Ook over de andere producten en geloofskoffers (Ga je mee – 6 t/m 9 jaar & Het geheim van het vuur – 10 t/m 14 jaar) van het project vindt u hier meer informatie

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.