Racoon ~ Shoes of lightning

Geplaatst door

Een nieuwe week, een nieuw begin, en weer een nieuwe muziek op maandag. Vandaag voor jullie de Serious Request Anthem van 2013: Shoes of lightning van Racoon. Hoewel ik meestal niet heel erg fan ben van de nummers van Racoon, bleef het lied Shoes of Lightning door Serious Request toch bij mij hangen, zeker ook door de mooie tekst. Lees snel verder voor het lied en de songtekst.

In 2013 was Serious Request gericht op het tegengaan van kindersterfte door uitdroging. Dagelijks sterven hierdoor zo’n ruim 2000 kinderen, en het geld van Serious Request werd onder andere ingezet voor het bouwen van waterputten en informatie over het drinken van ‘veilig water’.

De bandleden van Racoon zijn allemaal vader, en vonden het dan ook – zo zeggen ze zelf – een grote eer om gevraagd te worden het themalied te maken. Hierbij stond bovendien centraal dat ze met dit lied andere kinderen konden helpen.

Het lied Shoes of Lightning gaat feitelijk over het in actie komen om anderen te helpen. Iets dat we volgens de bandleden vandaag de dag veel te weinig doen. Dit komt ook naar voren in het lied: “Zap het slechte nieuws niet weg op TV, haal je hoofd uit het zand en doe iets. Trek je bliksemschoenen aan, want als je geen hart hebt, dan finish je als laatste”. 

Ik denk dat deze tekst ook in deze tijd nog heel goed past. Hoewel we allemaal wel redelijk in actie zijn gekomen voor de vluchtelingen, is er nog veel meer dat we zouden kunnen doen. Zijn er nog veel meer mensen die ook recht hebben op hulp omdat zij in onmenselijke situaties leven. Dus daarom: “Ik hoop op een vlam die nooit dooft” Een vlam die wij allemaal kunnen zijn om het licht naar de mensen te brengen.

Maak er een mooie week van!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.