Chris August – A little more of Jesus

Geplaatst door

Goedemorgen allemaal, vorige week even een korte pauze, maar deze week staan er weer verschillende artikelen voor jullie klaar, met natuurlijk een muziek op maandag! Ik weet niet of jullie vaak youtube gebruiken? Maar als je één van je favoriete nummertjes even beluisterd, en daarna de autoplay inschakelt, dan krijgt je allemaal nummers die in dezelfde categorie vallen. Zo kwam ik via via terecht bij zanger Chris August. Vandaag een kort stukje over zijn lied ‘A little more of Jesus’. 

Chris August is de artiestennaam van Christopher August Megert, een Amerikaanse zanger die liedjes schrijft binnen het Contemporary Christian genre, en met succes. In de afgelopen jaren is August al een aantal keer genomineerd voor de Dove Awards, onder andere als beste zanger en voor het liedje van het jaar.

A little more of Jesus staat op het derde album van Chris August: The Upside of Down. Het album is geschreven nadat August in een levensbedreigend ongeluk terecht kwam, maar dit overleefde. De centrale boodschap van dit album is dan ook dat God almachtig & vol van liefde is, en daarbij dat God heeft beloofd dat Hij altijd midden tussen de mensen zal staan zowel in goede als slechte tijden.

Het lied A little more of Jesus sluit heel goed aan bij wat veel christenen zich regelmatig afvragen: WWJD? Wat zou Jezus doen?

Wat zou Jezus doen aan het geweld in de wereld? Hoe zou Jezus omgaan met de vele mensen die uit hoofde van hun geloof anderen achtervolgen? Zou Jezus een oplossing weten voor de vluchtelingencrisis? Alain Verheij schreef hier een mooi stuk over op Zinvloed.

Komend vanuit een Doopsgezinde achtergrond probeer ik mijn geloof zoveel mogelijk in de praktijk te brengen met – voor mij – als leidraad de werken van barmhartigheid uit Matteüs 25. Dit lukt af en toe best prima, maar soms denk ik weleens dat ik wel wat meer van het geduld en de onbevooroordeeldheid van Jezus zou kunnen gebruiken. Daarom dus vandaag dit nummer, ter inspiratie voor mezelf en jullie voor de komende week 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.