Cross Movement ~ I am that I am

Geplaatst door

Hoi allemaal, deze keer weer een echte muziek op maandag in plaats van dinsdag. Vandaag een lied dat al lang tot mijn favorieten behoort, hoewel velen zullen zeggen dat de muziekstijl niet echt bij mij past. Dit rap-nummer (ja, jullie lezen het goed) is echter fantastisch. Niet alleen de muziek, maar zeker ook de tekst van het lied. Lees snel verder voor de lyrics en een heel korte uitleg.

 

The Cross Movement was een hiphop groep uit Philladelphia, bestaande uit verschillende rappers. Zelf stelden ze dat ze geen deel uitmaakten van het hiphop component van de christelijke wereld, maar dat zij onderdeel waren van het christelijke deel van de hiphop-wereld.

Het doel van de Cross Movement was om bijbelteksten op muziek te zetten, daarbij gebruik makend van dezelfde soort opbouw qua muziek, songtekst, alliteratie en melodie als standaard hiphopliederen. De rappers vervingen echter de meestal gewelddadige teksten en de materialistische tendens van de liederen door bijbelverzen en bijbelse waarden.

Het lied I am that I am is geschreven op basis van het verhaal Mozes bij de brandende braamstruik, waarin God bekent maakt hoe Hij door de mensen gezien wil worden. Ik ben die er zijn zal – I am that I am. In het lied wordt deze tekst gecombineerd met diverse bijbelverhalen zoals de schepping van de wereld. Daarnaast wordt een beeld van een altijd aanwezige God geschetst:

Forever past[I am that I am]
Forever present[I am that I am]
Forever future[I am that I am]
The Great I am that I am that I am

Dit beeld van God is overeenkomstig met mijn beeld van God. Een liefdevolle, beschermende en troostende God die altijd aanwezig is, bij wie ik altijd terecht kan. Hier staan de lyrics van het lied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.