10.000 reasons ~ Matt Redman

Geplaatst door

Elke maandag deel ik met jullie een lied. Vaak is dit een nummer uit christelijke hoek, of in ieder geval een lied met een betekenis. Ik weet niet of het is opgevallen, maar veel echt bekende christelijke bands (ik noem onder andere Hillsong) heb ik tot dusver overgeslagen. Dit komt doordat ik persoonlijk vrij weinig heb met deze zogeheten worship songs. Niet vanwege de teksten, maar vanwege de manier waarop de liederen gezongen worden. In onvervalst Nederlands: al die zangers zingen alsof ze heel nodig naar de wc moeten. Sorry. Ik kan er niets aan doen. Vandaag echter wel een (semi)worship lied van Matt Redman. Lees snel verder ;). 

Matt Redman is een bekende aanbiddingsleider in de Christelijk evangelische wereld, en is begonnen in de Soul Survivor kerk in Watford. Daarnaast schreef hij mee aan diverse albums en cd’s, waaronder het Hillsong London album dat uitkwam in 2006. In veel kerken worden vandaag de dag liederen gezongen die geschreven zijn door Redman. Eén van de bekendste is het lied Blessed be Your name.

Het nummer 10.000 Reasons is tevens heel bekend. Redman schreef het lied samen met een Zweedse vriend van hem: Jonas Myrin, waarbij ze de tekst baseerden op de eerste verzen van psalm 103. In psalm 103 geeft David namelijk diverse redenen waarom zijn hart vol is van God.  Het nummer leverde Redman uiteindelijk 2 Grammy Awards op in 2013.

Grappig detail is dat het Koningslied van John Ewbank veel overeenkomsten vertoonde met de intro van 10.000 reasons. Uiteindelijk is hier echter geen plagiaat zaak uit voort gekomen.

Het lied 10.000 reasons kwam ik toevallig tegen toen ik een keer nummers aan het zoeken was voor mijn site. Hoewel ik meestal niet van de worship liederen ben, vond ik dit lied toch wel heel mooi. Daarnaast heeft dit lied voor mij nog meer betekenis gekregen omdat we dit tijdens de Global Youth Summit gezongen hebben in de Europese dienst. Hierbij zongen we het lied niet alleen in het Engels, maar ook in het Spaans, wat dan toch extra impact heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.