Worn ~ Tenth Avenue North

Geplaatst door

Hoi allemaal, het is weer maandag en dus tijd voor een nieuw nummer om de week mee te beginnen. Vandaag is het een iets ander soort lied dan gebruikelijk. Hoewel ik normaal kies voor vrij upbeat en positieve nummers, zijn er een heleboel minder enthousiaste liedjes die ik ook heel mooi vind. Daarom vandaag het lied Worn van Tenth Avenue North. Lees snel verder voor meer informatie en het lied zelf. 

De band Tenth Avenue North is opgericht in West Palm Beach Florida. De groep bestond oorspronkelijk uit vijf jongens die smaen studeerden aan de Palm Beach Atlantic University. Vanaf de start werd gekozen voor het spelen van hedendaagse christelijke muziek, ook wel bekend als de stroming CCM. Hun Christelijke identiteit dragen zij niet alleen uit in hun muziek, maar ook doordat zij een deel van hun opbrengsten doneren aan Compassion International. Een christelijk doel dat zich richt op ontwikkelingssamenwerking. Tot op heden heeft Tenth Avenue North vier albums uitgebracht.

Het lied Worn staat op het derde album, dat de werktitel Strangers Here meekreeg. Uiteindelijk werd het album gepubliceerd onder de titel The Struggle. Het algemene thema van het album is dat we de kans krijgen om fouten te maken, omdat we altijd worden opgevangen door een oceaan van genade. Het album kreeg van de critici veel goede recensies, met name het lied wat ik jullie vandaag presenteer. Zo stelde de recensent van Zine dat het nummer mooi representeert hoe wij vandaag de dag om moeten gaan met onze hectische levens en hoe uitputtend dit soms is.

Het lied Worn gaat in feite over deze uitputting. Hoe wij elke dag geconfronteerd worden met zoveel taken, met zoveel dat we moeten doen. Hoe zwaar het soms is om door te gaan met alleen maar ademhalen, wanneer fouten zijn gemaakt, of hoop even is vervlogen. De zanger vraagt God of hij zijn zorgen wil verlichten en de hoop op een betere tijd weer in hem wil laten opleven.

Let me see redemption win
Let me know the struggle ends
That you can mend a heart
That’s frail and torn
I wanna know a song can rise
From the ashes of a broken life
And all that’s dead inside can be reborn
Cause I’m worn

Hoewel ik over het algemeen positief ben ingesteld, zijn er natuurlijk ook tijden waarin het allemaal niet zo soepel verloopt. Een lied als Worn verwoordt dan soms precies wat je voelt en wat je doormaakt. En dat is vaak genoeg om je alweer beter te laten voelen. Daarom vond ik dit lied ook wel geschikt voor de muziek op maandag, misschien hebben jullie er wat aan, of vormt het een goede opstart voor een gesprek tijdens een tienergroep.

Hebben jullie soms ook even genoeg van alles? En helpt het luisteren naar zo’n lied een beetje? Denkjen jullie dit lied toe te kunnen passen? Ik hoor het graag. Lees overigens hier de liedtekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.