Give me your eyes ~ Brandon Heath

Geplaatst door

Hebben jullie ook wel eens dat je zou willen dat je de kracht, liefde, of compassie van Jezus zou willen bezitten? Dat je het in je had om iedereen om je heen liefdevol te behandelen of te benaderen? In de muziek op maandag van vandaag het lied Give Me Your Eyes van Brandon Heath dat hierover gaat. Lees snel verder over wat onder andere Chinees eten te maken heeft met het ontstaan van dit nummer. 

Brandon Heath is een christelijke zanger uit Nashville, Tennessee. Hij is bekend geworden na zijn eerst uitgebrachte album in 2004, waarin hij verschillende liedjes ten gehore bracht die hij in het verleden als songwriter al had geschreven. Na dit album verscheen in 2004 een tweede album genaamd Soldier. In de navolgende jaren bracht hij nog 5 studio albums uit; de laatste – genaamd No Turning Back – in 2015. Naast Give me Your Eyes is het nummer I’m not Who I Was één van zijn meest bekende nummers.

Het nummer Give me your eyes is ontstaan uit een discussie tussen de zanger en één van zijn vrienden, songwriter Jason Ingram toen ze samen aan het eten waren bij de Chinees. Ze wensten dat zij God’s perspectief konden hebben, om te zien hoe hij naar mensen en dingen keek. Tegelijkertijd realiseerden ze zich dat wanneer zij God’s perspectief konden hebben, ze dit liever een hele tijd zouden willen hebben, dan maar een paar seconden. Uit deze discussie is het lied ontstaan. Uiteindelijk is de boodschap van het lied dat we mensen met meer compassie zouden moeten bekijken en benaderen, zoals God dat ook zou doen.

Persoonlijk vind ik dat ook een mooie boodschap van het lied. Ik denk dat de wereld stukken zou verbeteren wanneer mensen elkaar met meer compassie en respect zouden benaderen. Wanneer mensen zichzelf eens zouden verplaatsen in de gedachten- en belevingswereld van de ander. Daarom ben ik ook erg fan van dit lied, en gebruik ik het graag ter ondersteuning van mijn diensten. Het lied past bijvoorbeeld bij de werken van barmhartigheid.

Lees hier de volledige liedtekst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.