Gold ~ Britt Nicole

Geplaatst door

Hoi allemaal, terwijl ik ondertussen helemaal ondergedompeld ben in het wereldcongres, wil ik voor de thuisblijvers natuurlijk wel regelmatig iets nieuws op de site zetten. Daarom natuurlijk ook vandaag weer gewoon een Muziek op maandag. Deze keer het lied Gold van Britt Nicole. Een liedje dat erg geschikt is om te gebruiken tijdens een jongerengroep (12-16) door de centrale boodschap: You’re worth more than gold. 

Britt Nicole is een Amerikaanse singer-songerwriter die haar zangcarrière al op haar derde begon bij het kerkkoor van the Truth Temple. Samen met haar broers kwam ze in latere jaren ook voor het dagelijkse tv-programma van deze kerk in beeld op de lokale televisiezender WAXN. Hoewel ze haar hele verdere schoolperiode in koren heeft gezongen, kreeg Britt Nicole in 2003 het gevoel dat ze door God geroepen werd om een solo-carrière te beginnen.

Tussen 2003 en 2006 bracht ze haar debuutalbum Follow the Call follow uit als Brittany Waddell. In 2008 volgde haar (tweede) debuutalbum als Britt Nicole. In de jaren die volgden werkte ze samen met onder meer Jeremy Camp en Curtis Chapman, en kwam ze in de (christelijke) hitlijsten terecht. Haar derde album, met daarop het nummer Gold kwam uit in 2012, en werd in de media goed ontvangen. Hoewel Britt Nicole tot die tijd voornamelijk werd gezien als artiest met een christelijke boodschap, heeft zij Gold als mainstream pop single uitgebracht, om zo een grotere naamsbekendheid te krijgen.

Het lied Gold gaat over de middelbare schooltijd, waarin jongeren die niet aan het standaard plaatje voldoen al snel gepest worden, en zich anders of buitengesloten voelen. Het lied centreert zich rondom de boodschap dat iedereen meer waard is dan goud, en dat je altijd je hoofd omhoog moet houden omdat je iets positiefs bij kunt dragen. Dit komt het sterkst naar voren in het refrein:

This, this is for all the girls, boys all over the world
Whatever you’ve been told, you’re worth more than gold
So hold your head up high, it’s your time to shine
From the inside out it shows, you’re worth more than gold

Hoewel het liedje niet veel bijzonders zegt, en eigenlijk een vrij cheesy boodschap heeft, is het toch wel een leuk lied om te gebruiken tijdens een tienerkring of iets dergelijks. Het opent namelijk wel op een alternatieve manier het gesprek over pesten of een gevoel van minderwaardigheid. Daarnaast heeft het liedje ook best nog wel een pakkende melodie. Beluister het hieronder, of lees de complete songtekst hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.