Voorbereidingen GYS (3): De laatste loodjes

Geplaatst door

Lieve allemaal, wanneer jullie dit lezen ben ik al twee dagen in Amerika, en is zelfs de eerste dag (inclusief de Europese dienst) van de Global Youth Summit zelfs al voorbij. De afgelopen dagen (het is nu de avond voordat ik vertrek) stonden vol van last minute voorbereidingen. Lezen jullie mee?

De dienst
De afgelopen weken hebben jullie al mee kunnen lezen met mijn voorbereidingen voor de Europese dienst, samen met de andere delegates. Na de initiële voorbereidingen, hadden we allemaal twee weken de tijd om ons gedeelte van de dienst voor te bereiden, om deze daarna op 26 juni via skype met elkaar te verbinden. Het kostte wat inspanning, cultuurverschillen en tijd, maar uiteindelijk is het – vind ik – een super dienst geworden. Ik ben heel benieuwd hoe de andere jongeren het gaan vinden! Daarnaast wordt het nog tricky met het zingen van de liedjes, want heel veel respons van muzikanten en/of zangers hebben we tot nu toe nog niet *fingers crossed*.

Uitzwaaidiensten
De afgelopen weken is een groot deel van de reizigers uitgezwaaid in hun respectievelijke gemeentes. Voor mij betekende dit twee uitzwaaidiensten: in studentenstad Groningen, en bij mijn thuisbasis Joure. De dienst in Groningen werd deels ingevuld door de jongeren die vertrokken. Zo vertelden we over onze verwachtingen, waar we op hoopten en waar we niet helemaal zeker over waren. Daarnaast hebben we een aantal liedjes gezongen die waarschijnlijk ook op het wereldcongres zullen worden gezongen zoals La Paz del Señor en Bless the Lord. In Joure werd de dienst voor ons georganiseerd, maar ook hier hebben we verteld over wat we verwachten tegen te komen in Amerika. Daarna kregen we in beide gemeenten de zegen mee voor tijdens de reis.

Werk en scriptie
IMG_5665In de afgelopen tijd heb ik ook onwijs hard gewerkt, en aan mijn scriptie geschreven. Twee tot drie dagen per week werk ik als tekstschrijver voor een marketing bureau, en daarnaast moet het laatste deel van mijn scriptie pedagogiek over het godsdienstonderwijs in Nederland, Engeland en Frankrijk nog worden afgerond. Het kostte me heel wat uurtjes, maar uiteindelijk heb ik alles wat ik minimaal af wilde hebben gehaald, en zelfs nog iets meer dan dat. Super trots, maar wat ben ik blij dat ik drie weken even helemaal niets hoef. Vooral de laatste week op familiebezoek ik Canada zal eventjes ultiem ontspannen worden. Op de foto zien jullie één van mijn favoriete plaatsen in Canada.

Inpakken en inlezen
P1000415
De laatste paar dagen heb ik tot slot al mijn spullen in sneltreinvaart ingepakt, en nog snel wat boekjes gehaald over Pennsylvania en Philadelphia. Ten slotte zal ik hier de komende twee weken verblijven. Wat zit er in mijn koffer? Voornamelijk veel korte broeken en zomerjurkjes, want het wordt ontzettend mooi weer! Daarnaast ook wat nette kleren voor tijdens de belangrijke diensten van het wereldcongres. Daarnaast gaan in mijn koffer een aantal Friese klompjes. Deze kan ik daar uitdelen aan nieuwe vrienden en kennissen. De afgelopen jaren heb ik tijdens mijn reizen ook al verschillende vergelijkbare cadeautjes teruggekregen (zie – niet zo scherpe – foto) :).

Dit was de laatste blog in voorbereiding op de Global Youth Summit en het Wereldcongres. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat zijn. Ik hoop dat ik terwijl ik in Amerika ben alvast wat foto’s kan delen, of een blog kan schrijven. Vergeet dan ook niet om mijn instagram te volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.