Bethlehemian Rhapsody ~ ApologetiX

Geplaatst door

Goedemorgen, vandaag een extra leuke muziek op maandag (vind ik zelf dan). Ik laat jullie vandaag kennis maken met de groep ApologetiX en hun christelijke versies van bestaande liederen. Ben je fan van Weird Al Yankovic? Dan is deze groep zeker wat voor jou! Lees snel verder voor meer informatie en natuurlijk het bijbehorende clipje. 

Apologetix is een Christelijke parodie band afkomstig uit Pittsburgh (Pennsylvania). De band heeft diverse samenstellingen gekend, maar bestaat in enige vorm al sinds 1992. In de afgelopen 23 jaar heeft de band 19 albums uitgebracht, hebben ze door heel Amerika opgetreden en een grote fanclub opgebouwd.

De naam Apologetix is afgeleid van het Griekse woord voor verdediging (apologia) en verwijst naar de apologetiek binnen het Christendom: waarin men het Christendom verdedigt tegen andere stromingen. De eerste verwijzing naar dit woord in het christendom kan men vinden in 1 Petrus 3:15.

De bandleden van Apologetix herschrijven de liedteksten van seculiere liederen uitgebracht tussen de jaren zestig en 2000 in een christelijke variant. Zo maken zij parodieën met een christelijke boodschap. De leden van Apologetix beschrijven zichzelf dan ook wel als een combinatie van Weird Al Yankovic en Billy Graham. De liedteksten zijn vaak een combinatie van Bijbelteksten en praktische naleving van deze teksten. Prettig vind ik wel dat hoewel de basis van de groep serieus is, hun teksten toch met humor moeten worden gelezen.

Het lied Bethlehemian Rhapsody is natuurlijk een parodie op Bohemian Rhapsody van Queen. Het is een duet tussen David en Goliath, op fantastische wijze beschreven. Het eerste deel van de tekst gaat als volgt:

Is this a real guy? Is he just fantasy?
‘Cause of his grand size, no one’s safe from fatality
Open your eyes, look up at Goliath, and see:

GOLIATH:
I’m dressed for war boys, I need no infantry
Because I’ll meet the one you propose
Israelites, pick my foe
Anyway, I’ll win, so it doesn’t matter to me

De hele tekst kunnen jullie hier vinden. Het youtube filmpje hier.

Zijn jullie benieuwd naar andere parodieën van Apologetix? Kijk dan eens op youtube. Aanraders vind ik zelf onder andere ook het lied Narrow way to Heaven en YHWH. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.