My Lighthouse ~ Rend Collective

Geplaatst door

Hoi allemaal, het is weer tijd voor een nieuwe muziek op maandag. Vandaag een lied met een lekker aanstekelijke beat en melodie: My Lighthouse van Rend Collective. Lees snel verder voor wat meer informatie over de groep, de tekst en natuurlijk het youtubefilmpje. 

Rend Collective is een Noord-Ierse band die Christelijke folk en rock muziek maakt. Zelf ben ik helemaal gek van Ierse folk muziek, dus bij mij kan je dan nooit fout gaan. De band is in 2002 opgericht als de Rend Collective Experiment in een Noord-Ierse kerk te Bangor. Sinds 2010 is de band nationaal en internationaal bekender geworden door het uitbrengen van hun eerste album. Tot zover heeft de band vier albums uitgebracht, waarvan de laatste in 2014.

Het persoonlijke doel van de bandleden is naast gewoon lekker muziek met elkaar maken ook om muziek te creëren die mensen met een vijandige houding ten opzichte van de kerk zou aanmoedigen om toch  (weer) een keer de kerk te bezoeken.

Het nummer My Lighthouse komt van het derde album The Art of Celebration. Het lied richt zich tot alle mensen die een moeilijke tijd mee maken, die worstelen met hun geloof of met gemaakte fouten. In het lied stellen de zangers dat God zich niet van hen af zal keren, zelfs in moeilijke tijden. Dat God het rustpunt is in de woelige zee van het leven, of de vuurtoren op wie men zich kan richten om uit de woeste zee weer in rustiger vaarwater terecht te komen.

Zelf heb ik het lied niet perse uitgezocht op de tekst, hoewel het zeker goed te gebruiken is in bijvoorbeeld een dienst of jongerenprogramma over vertrouwen in God, en een vast geloof, juist wanneer het allemaal niet zo goed gaat in het leven. Persoonlijk vind ik het gewoon een fijn upbeat nummer, waarmee je de dag goed kan beginnen.

Wat denken jullie? Is het een fijn nummer? Zou je het kunnen gebruiken tijdens een jongerendienst? Lees hieronder de songtekst, en bekijk het filmpje van youtube. 

 

3 reacties

  1. Het klinkt goed (en het ziet er goed uit) Maar het is leeg! De naam van Jezus wordt niet eens genoemd. Het gaat niet over Jezus en het bereidt ook het hart van onze jongeren niet voor om Hem binnen te laten.

    Ps: dat merk ik aan mijn eigen kinderen. (22 en 14). Ze lieten het me veel dingen zien en ze zeiden dat ze er helemaal weg van waren. Waarom? Om de sfeer. Om de manier waarop de zangers kijken, hun uiterlijk, de beat, het steeds weer hetzelfde zingen. Maar niet om de inhoud. Tegelijk zie ik dat ze dit mooi vinden maar hun Bijbel steeds meer dicht laten. Nee, breng dit niet in de kerk, please … Ik was eerst ook erg onder de indruk. Tot ik ontdekt hoe leeg het is, vergeleken bij de echte God. Wie Hij is in Jezus. Christus. https://www.youtube.com/watch?v=SswMKsFaHWE

    1. Bedankt voor je reactie, ik vind het altijd interessant om te horen wat andere mensen vinden van de berichten (en liederen) die ik plaats. Hoewel ik je punt begrijp, denk ik dat liederen als deze een mooie laagdrempelige manier vormt om jongeren geïnteresseerd te krijgen in het geloof. En waar de naam van Jezus niet genoemd wordt in het nummer, wordt toch neem ik aan God (of Jezus) bedoelt als zijnde de ‘lighthouse’. Wellicht een mooie discussie voor tijdens een tienergroep :).

    2. Er zijn denk ik andere redenen aan te wijzen waarom het in de kerk steeds leger wordt en ook dat onze harten koud en richtingloos geworden zijn. Wat Rend Collective betreft moet me toch wel van het hart dat deze band er in zijn muziek beslist geen geheim van maakt dat Jezus hun Verlosser en Koning is. Daarnaast vind ik hun muziek dermate authentiek en krachtig dat het voor mij te vergelijken is met een fenomeen als Passenger. Deze band vindt zijn weg naar duizenden gelovigen die ernaar verlangen dat hun hart weer in vuur en vlam komt te staan voor de Koning Schepper Jezus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.