Proof of your Love ~ For King and Country

Geplaatst door

Mensen die mij al wat langer volgen, weten dat ik fan ben van de muziek van For King and Country. Tot zover heb ik echter nog nooit in de Muziek op Maandag aandacht besteed aan één van hun liederen. Daarom deel ik vandaag hun – wat mij betreft – meest toegankelijke nummer; The Proof of Your Love. 

De band For King and Country bestaat uit de Australisch-Amerikaanse broers Joel en Luke. Zij werden in 2012 door Billboard getipt als ‘New artist to watch’ en worden geroemd om hun  liedjes met fijn upbeat tempo en sterke liedteksten. Zelf vind ik vooral heel mooi hoe zij in het maken van hun muziek staan. Dit komt bijvoorbeeld naar voren in één van hun interviews, waarin zij het volgende zeggen over (het maken van) muziek:

“The power of music can impact our mood, emotions, our day. But when you merge the strength of music with the heart, hope and passion of the Gospel… it has the ultimate power not only to change someone’s day, but to impact them for eternity.”

Het nummer the Proof of Your Love staat op het nieuwste album crave, en is geschreven naar aanleiding van de zeer bekende tekst uit 1 Korintiërs 13, over de liefde. De liedtekst stelt dat wanneer we een groep mensen overtuigen van onze menig, maar niet liefhebben, we een bittere smaak bij iedereen achterlaten. En vraagt of als we alles aan de armen geven, maar dit niet uit liefde doen, wie er dan feitelijk arm is?

In het refrein vraagt de zanger dan ook of zijn leven een bewijs mag zijn van de liefde van God. Of hij mag liefhebben zoals God dat doet, en mag leven zoals God dat gewild heeft. Persoonlijk denk ik dat dit een mooie vraag en wellicht opdracht is om de week mee te beginnen. Laten we ook deze week weer proberen om onze liefde en vergevingsgezindheid zo dicht mogelijk die van God te laten naderen. En laten we daarbij de tekst uit 1 Korintiërs in ons achterhoofd houden:

If I speak with human eloquence and angelic ecstasy but don’t love, I’m nothing but the creaking of a rusty gate. 2If I speak God’s Word with power, revealing all his mysteries and making everything plain as day, and if I have faith that says to a mountain, “Jump,” and it jumps, but I don’t love, I’m nothing. 3-7If I give everything I own to the poor and even go to the stake to be burned as a martyr, but I don’t love, I’ve gotten nowhere. So, no matter what I say, what I believe, and what I do, I’m bankrupt without love

Lees de volledige liedtekst hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.