Speak Life ~ Toby Mac

Geplaatst door

Zoals gebruikelijk op de maandag weer een nieuw lied voor jullie om de week mee te beginnen. Vandaag een lied van één van mijn nieuwe favoriete christelijke zanger Toby Mac: Speak Life. Lees snel verder voor een uitleg, en natuurlijk het lied zelf. 

Tobias Kevin Michael McKeehan, beter bekend als Toby Mac is de oprichter van de christelijke band dc. Talk en is sinds 1987 ook als soloartiest actief. Mac maakt christelijke muziek, in een mix van stijlen waaronder pop, rock en rap. De meeste mensen kennen hem van het dc Talk album Jesus Freak dat meer dan 2 miljoen keer werd verkocht.

Hoewel de band gestopt lijkt (dit is nooit officieel afgekondigd) is Toby Mac nog steeds actief als soloartiest. In zijn eigen nummers rapt Toby Mac vooral, en wordt daarbij ondersteund door zang en backing vocals van diverse artiesten. Bekende nummers zijn onder andere Forgiveness en City on our knees.

Mijn favoriete nummer is Speak Life, waarvan jullie hieronder het youtube filmpje zien. Naast dat ik het ritme en de upbeat erg fijn vind, is ook de tekst prachtig. Het gaat erover dat je, hoe zwaar het leven soms ook mag voelen, altijd van het leven kunt spreken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Dat je altijd anderen kunt troosten of moed in spreken.

Dit komt bijvoorbeeld sterk naar voren in het refrein:
So speak Life, speak Life.
To the deadest darkest night.
Speak life, speak Life.
When the sun won’t shine and you don’t know why.
Look into the eyes of the brokenhearted;
Watch them come alive as soon as you speak hope,
You speak love, you speak…
You speak Life,

Ik word door dit nummer altijd weer geïnspireerd en krijg er ook een heleboel energie van. Luister hier naar het hele nummer. Fijne week!

Ps. Eerder op de site verscheen een overdenking gebaseerd op dit nummer van Tobymac, lees hem hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.